1. Από ένα νεύμα ή δήλωση της Μέρκελ κρέμεται η τύχη της κυβέρνησης, ενώ το Βερολίνο υποβαθμίζει τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για  μια συνάντηση στο πλαίσιο «εντατικών και συχνών επαφών» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος». 

Ads

2. Βίντεο τραβηγμένα από το κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στα οποία μαθαίνει ένα ανήλικο αγόρι να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler», περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

3. Για ένα «μεγάλο κίνημα του ριζοσπαστικού Κέντρου» και «των αλλαγών», μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παρουσίασε τις 21 θέσεις του Ποταμιού, που συγκροτούν το επίσημο πολιτικό «μανιφέστο» του κόμματος. Στην σχεδόν 2ωρη ομιλία του, άσκησε κριτική στα «παλαιά κόμματα» με βολές προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

4. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη για να απαιτήσουν άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή, ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας διαδηλώσεων πριν από την ειδική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Η νίκη στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μπορεί να καταφέρει και μια νίκη κατά κράτος ενάντια στον καπιταλισμό, τόνισε η διάσημη συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν.

Ads

5. Να ματαιώσουν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο φαίνεται πως προσπάθησαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
 
6. «Έχουν πυκνώσει και έγιναν πιο φανερές οι αντι-ΚΚΕ παρεμβάσεις διαφόρων οπορτουνιστικών ομάδων, που επικεντρώνονται στην ηγεσία και στη γραμμή του» κόμματος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε εσωκομματικό απόρρητο σημείωμα της ηγεσίας του ΚΚΕ,  όπου γίνεται λόγος για ύπαρξη ομάδας που δρα στοχευμένα εντός και εκτός του κόμματος.

7. Με διαδηλώσεις σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, κορυφώθηκε το Σάββατο η διεθνής εβδομάδα αλληλεγγύης στις 595 ελληνίδες καθαρίστριες.

8. Ότι οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συμπεριφέρονται πια ως «καλοί Ευρωπαίοι» σχολιάζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος στο βιβλίο του «Το στοίχημα για την Ευρώπη», ασκώντας δριμεία κριτική στη γερμανική λιτότητα και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή κρίση χρέους η γερμανίδα καγκελάριος.

9. Την ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων και την απλοποίηση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, ζητά το ΔΝΤ.

10. «Φορολογική αμνηστία» ετοιμάζεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες, χωρίς να απαιτούνται «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και με χωρίς συντελεστές 42%.

11. Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στον κυριακάτικο Τύπο.

12.Στην πλήρη αποκάλυψη των Καρυάτιδων προχώρησαν οι αρχαιολόγοι στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.