Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ads

 
«Αν ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να διευκολύνει τις εξελίξεις με την έννοια της συγκρότησης ενός συνεδρίου το οποίο θα πάρει γενναίες, αποφάσεις, μπορεί να βάλει τη Δημοκρατική Αριστερά στο κέντρο των εξελίξεων ξανά μαζί με την Ελιά, μαζί με το Ποτάμι» ανέφερε ο Βασίλης Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του Mega.
 
«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί. Αλλά αν πιστεύει ο ίδιος ότι δεν μπορεί ας βγει μία νέα ηγεσία. Ας μην είναι το ταμπού αυτό. Δηλαδή, τι είμαστε, σταλινικό κόμμα που άμα χάσουμε τον ηγέτη καταστραφήκαμε;»

 
Στην ερώτηση αν ο ίδιος έχει φιλοδοξίες για την ηγεσία ο Βασίλης Οικονόμου απάντησε: «Όχι δεν έχω καμία τέτοια φιλοδοξία. Η δικιά μου φιλοδοξία είναι να ξανασταθούμε στα πόδια μας».
 
Τέλος τόνισε: «Δεν θα συμμετάσχω σε συνέδριο επαναβεβαίωσης μηχανισμών και ηγετικών απόψεων οι οποίες αποδοκιμάστηκαν από τον λαό. Σε μία τέτοια διαδικασία δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω».