Εντυπωσιακός ήταν ο συγχρονισμός της απάντησης των οικονομικών εισαγγελέων στην ερώτηση 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό για την τύχη των «θαλασσοδανείων» σε κόμματα και ΜΜΕ, μετά τις διαπιστώσεις της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής από τον Γενάρη του 2017, καθώς στη Βουλή συζητείται η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με βασικό της ζήτημα το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας.

Ads

Σύμφωνα με την αναφορά του Γραφείου Εισαγγελέα Οικονομικών Εγκλήματος, που διαβιβάστηκε αρμοδίως, διαπιστώνεται ότι από τις 25 εταιρίες ΜΜΕ που ελέγχθηκαν οι μισές σχεδόν (12) τέθηκαν στο αρχείο, 6 βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, για 3 έχει παραγγελθεί η άσκηση ποινικής δίωξης, δύο έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και άλλες δύο στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου και εκκρεμούν.

Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία συγκαταλέγονται και τα περιβόητα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων», που ανήκει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Καμία απολύτως αναφορά δεν γίνεται, πάντως, στα δάνεια των κομμάτων, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο, καθώς τόσο το αντικείμενο της Εξεταστικής της Βουλής όσο και η σχετική ερώτηση αφορά και τα κόμματα.

Διαβάστε επίσης

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η απάντηση για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ διαβιβάζεται στη Βουλή, όπου συγκαταλέγεται εταιρία συμφερόντων του πρωθυπουργού της χώρας, ενώ η κυβέρνηση έχει εισάγει νομοσχέδιο για την εσπευσμένη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με την οποία δίδεται πλήρης και αναδρομική ασυλία στα στελέχη των τραπεζών.

Ads

Αναλυτικά το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή: