Στο αυτοκίνητο κατοικεί εδώ και 15 ημέρες μια τετραμελής οικογένεια στο Νέο Ηράκλειο καθώς αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι στο διαμέρισμα που κατοικούσε. 

Ads

 
Ο πατέρας εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση που έβαλε λουκέτο πριν από δύο χρόνια και η μητέρα απολυμένη σχολική φύλακας, εδώ και ένα χρόνο, αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους, όταν τους έγινε έξωση, αφού χρώσταγαν τέσσερα ενοίκια.
 
Η κ. Μαρία και ο σύζυγός της περιφρουρούν όλη τη νύχτα το αυτοκίνητο ώστε να μπορούν να κοιμηθούν με ασφάλεια τα δυο ανήλικα παιδιά τους, 14 και 16 ετών. Τα προσωπικά τους αντικείμενα βρίσκονται σε μια αποθήκη.

«Θα έκανα οποιαδήποτε δουλειά» λέει η κ. Μαρία σε εκπομπή του Ant1. Εξηγεί ότι εκτός από το πρόβλημα της στέγης εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα του φαγητού. «Δε ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω απλά πράγματα, ανθρώπινα, καθημερινά» σημείωσε.


 
Πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν για να βοηθήσουν την οικογένεια ενώ ένας τηλεθεατής από τη Νέα Ιωνία πρόσφερε σπίτι στην άστεγη οικογένεια.

Μετά τις αντιδράσεις, λύση στο θέμα της τετραμελούς οικογένειας δόθηκε, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και της Περιφέρειας, αφού, πλέον, η οικογένεια φιλοξενείται σε ξενοδοχείο ενώ αναζητείται μόνιμη κατοικία. 

Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι ο δήμος άργησε να αντιδράσει, σχολιάζουν πως «η οικογένεια δεν είχε κάνει γνωστή την κατάστασή της».
 
 

Ads