Στην πρόσφατη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ, στο πάνελ δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη κάθισαν, ο πρώην αντιεισαγγελέας εφετών Δημήτρης Δαδινόπουλος και ο στρατοδίκης αντιστράτηγος Θεοφάνης Μακρόπουλος, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Τύπο.

Ads

«Σας μίλησε σήμερα ένας αντιστράτηγος, ένας ανώτατος στρατοδίκης, ένας εισαγγελέας εφετών. Όπως βλέπετε έχουμε και την τεχνογνωσία να τους κλείσουμε φυλακή και τα πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τη δουλειά», σημείωσε μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την παρουσίαση του πάνελ.

Οι σχέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του κράτους δεν είναι μυστικό. Ήδη από το 2014 ηγετικά στελέχη του ελληνικού στρατού, ο Ε. Συναδινός και ο Γ. Επιτήδειος (με ΝΑΤΟϊκή μάλιστα προϋπηρεσία ο δεύτερος), εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στη ναζιστική οργάνωση, παίρνοντας μάλιστα μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα jailgoldedawn.com, «οι παρουσίες αυτές επιβεβαιώνουν κατ’ ουσίαν τα δημοσιεύματα των προηγούμενων εβδομάδων σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή είναι σε αναζήτηση “θεσμικών” προσώπων, με στόχο να ξεπλύνει την εικόνα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και να επανεμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό ως μια “σοβαρή” ακροδεξιά».

Ads

Το βίντεο που «ψαλιδίστηκε»

Όπως αποκαλύπτει επίσης η ιστοσελίδα jailgoldedawn.com, μετά την εκδήλωση η Χρυσή Αυγή ανέβασε στον ιστότοπό της την ομιλία του στρατοδίκη αντιστράτηγου Θεοφάνη Μακρόπουλου. Όμως σε λίγες ώρες, η οργάνωση κατέβασε το σχετικό βίντεο, για να το ξανανεβάσει σε λίγες ώρες με μια μικρή αλλά ουσιώδη αλλαγή.

Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή του βίντεο που ανέβασε η Χρυσή Αυγή και την κατέβασε:

Αυτή είναι η δεύτερη εκδοχή του βίντεο, όπως υπάρχει δημοσιοποιημένη τώρα στο κανάλι της Χρυσής Αυγής:

Το βίντεο είναι ίδιο, με την περικοπή μιας κρίσιμης φράσης: της ονομαστικής αναφοράς του Μακρόπουλου στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου (στο 3:35 του πρώτου βίντεο) και του ανοιχτά συκοφαντικού ισχυρισμού ότι «Η Κλάπα και η Δημητροπούλου ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, που ήσαν ανακρίτριες… αυτές είχες ορίσει».

Αυτό είναι το κομμένο απόσπασμα:

Όπως μπορείτε να δείτε, στο 3:43-3:44 του δεύτερου βίντεο, η σχετική αναφορά είναι κομμένη.