Εξ αποστάσεως θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των δανειστών το επόμενο διάστημα, καθώς οι επικεφαλής των αποστολών της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προγραμματίζεται να γυρίσουν στην Αθήνα μετά τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με πηγή που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Ads

Mέχρι τότε οι διαβουλεύσεις θα συνεχίζονται εξ αποστάσεως αν και οι επικεφαλής των θεσμών έχουν προγραμματίσει διακοπές την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς εφέτος συμπίπτει το Πάσχα των Καθολικών με εκείνο των Ορθοδόξων.

Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον που λαμβάνει χώρα μεταξύ 21 και 23 Απριλίου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το συντομότερο δυνατόν μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών στο άτυπο Eurogroup της Μάλτας.

Εν τω μεταξύ η Eurostat θα έχει δημοσιεύσει στις 24 Απριλίου τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας το 2016. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι το πλεόνασμα ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 0,5% του ΑΕΠ πέρυσι.

Ads