Συχνές συναντήσεις είχαν με τον αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι στενοί του συνεργάτες. Μάλιστα ο Φρουζής φέρεται να επισκέφτηκε τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου κουβαλώντας μαζί του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το documento, οι μάρτυρες της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι ο Φρουζής είναι αυτός που διαχειρίζεται τα μαύρα ταμεία της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Φρουζής είχε ζητήσει από τον Σαμαρά να διαμεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία τόσο με εκταμιεύσεις ποσών αλλά και με την τιμολόγηση φαρμάκων. 

Μάρτυρας αναφέρει ότι ο Φρουζής ξεκίνησε από την έδρα της εταιρείας στη Μεταμόρφωση έχοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία βαλίτσα – τρόλεϊ γεμάτη, όπως χαρακτηριστικά λέει, με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα. Πριν αναχωρήσει τον ενημέρωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου πως έπρεπε να έχει μαζί του την ταυτότητα προκειμένου να μπει στο Μέγαρο. Ο Φρουζής τότε ζήτησε να δοθεί άδεια στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW να μπει από την κεντρική πόρτα του Μαξίμου και να σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο. Στο ραντεβού αυτό ο μάρτυρας υποστηρίζει πως η βαλίτσα παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό. 

Μία εβδομάδα πριν, ο Φρουζής συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του Σαμαρά. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 21 του ίδιου μήνα ο Φρουζής συνάντησε και τον έτερο σύμβουλο του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου, που το όνομά του έχει εμπλακεί επίσης στη λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers και τα Paradise Papers. Επίσης συνάντησε δυο φορές τον σύμβουλο του Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, μια φορά στις 3 Απριλίου του 2014 στον πρώτο όροφο του Μαξίμου και μια δεύτερη στις 14 Απριλίου 2014 στη λεωφόρο Αθηνών 110. 

Ads

Οι εντατικές επαφές που γίνονται μεταξύ του Φρουζή και της πρωθυπουργικής ομάδας είναι – σύμφωνα με τους μάρτυρες- η προσπάθεια του Φρουζή να δείξει στα κεντρικά της πολυεθνικής στην Ελβετία ότι έχει τις πλήρεις διαβεβαιώσεις του περιβάλλοντος Σαμαρά για την ευνοϊκή μεταχείριση της Novartis. Οι ημερομηνίες με τα ραντεβού του Φρουζή με το Σαμαρά αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα αναγράφονται στο ημερολόγιο του Φρουζή που είναι στα χέρια των ελληνικών αρχών, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.