1. Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο, στην «απαγορευμένη» ομιλία του στη ΔΕΘ παρουσίασε το κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Την επόμενη ημέρα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη οποία μεταξύ άλλων επανέλαβε το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας πως στόχος είναι η αυτοδυναμία και μια ισχυρή εντολή. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει κυβερνητικές συνεργασίες, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει πλυντήριο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Ads

2. Μαλλιά κουβάρια στην «portable» κυβέρνηση. Η επόμενη μέρα από την επεισοδιακή ψήφιση του ΕΝΦΙΑ βρίσκει το κυβερνητικό στρατόπεδο πληγωμένο, αλλά και διχασμένο όσο ποτέ άλλοτε. Μόνο στα χέρια δεν ήρθαν Βενιζέλος-Χρυσοχοίδης στο ΠΑΣΟΚ, νέα διαφοροποίηση 62 γαλάζιων βουλευτών από την κυβερνητική γραμμή. Και ενώ οι δανειστές αυξάνουν τις πιέσεις για την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει επισήμως γελοιογραφίες που αμφισβητούν τις σεξουαλικές επιδόσεις του πρωθυπουργού…

3. Επικοινωνιακό μπαράζ κατά των εξαγγελιών του Α. Τσίπρα σχεδιάζει από την Κυριακή το βράδυ η κυβέρνηση, αλλά αυτή την φορά στόχος της προπαγανδιστικής εκστρατείας δεν θα είναι μόνο η ελληνική κοινή γνώμη. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι τελευταίες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων περί νέου δανείου -και επομένως νέου προγράμματος επιτήρησης- δείχνουν ότι οι δανειστές δεν έχουν σαφή  πρόθεση να υποστηρίξουν πολιτικά την κυβέρνηση. Αντίθετα μάλιστα, η ελληνική αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την τρόικα στο Παρίσι, διαπίστωσε ότι το επιχείρημα «βοηθήστε γιατί έρχεται ο Τσίπρας», δεν συγκινεί πλέον τους Ευρωπαίους εταίρους.

4. Στην εντατική οπαδός του Εθνικού από επεισόδια στην Κρήτη κατά τη διάρκεια αγώνα της Γ’ Εθνικής. Ο 46χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Ads

5. Πούλησε σε Εμίρη τεράστια δασική έκταση γύρω από το «Ναυάγιο» που κατείχε με ενετικό διάταγμα. Διαβάστε για το «Βατοπέδι της Ζακύνθου» όπως το αποκαλούν τοπικοί παράγοντες.

6. «Τσιφλίκι» της NSA οι γερμανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Συγκαλυμμένη πρόσβαση στο δίκτυο πολλών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Γερμανίας είχαν αποκτήσει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας (GCHQ), σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, που επικαλείται έγγραφα του πρώην πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν.

7. Η οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση μας απειλούσε να μην δώσουμε λύτρα στους τζιχαντιστές». Λίγες ώρες αργότερα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν έναν ακόμη όμηρο αποκεφαλίζοντάς τον. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένας Βρετανόας ακτιβιστής που είχε απαχθεί στη Συρία, όπου εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted. Διαβάστε επίσης για τον ολέθριο Αλ Μαλίκι και την άνοδο των τζιχαντιστών.

8. Ένας Σεπτέμβρης… αντιφασιστικός. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και συναυλίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18/09/2013) από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. «Ο πατέρας μου πολέμησε τους φασίστες που σκότωσαν το γιο μου», δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, σημειώνοντας: «Πίστευα πως ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου».

9. Τέλος διαβάστε για την ιστορία των μουσουλμάνων που βοηθούσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την εκ βαθέων συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Θανάση Μπουρλιάσκο, τον δημιουργό της ταινίας «Η Αποκαλύψη του Θηρίου».