1. Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολύπαθο και «κουτσουρεμένο» αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Εκτός έμεινε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αλλαγές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, για το θέμα των γενοκτονιών της γενοκτονίας των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας. Αντιδράσεις από αντιπολίτευση και ιστορικούς. «Περιορίζεται η ελευθερία του λόγου καθώς και η επιστημονική έρευνα».

Ads

2. Το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ κλονίζει την κυβέρνηση. Η σήψη του ΠΑΣΟΚ, 40 χρόνια μετά τη δημιουργία του κόμματος, ο «πολιτικός τζιχαντισμός» και ένας βαθύτερος εσωκομματικός διχασμός. Η ρήξη Βενιζέλου – Παπανδρέου είναι οριστική. ΚΑι ενώ «αναζητείται ψυχίατρος για τους οπαδούς του Παπανδρέου», αυτό που αφορά την κυβέρνηση στο σύνολό της είναι ότι η πλευρά Παπανδρέου που έχει επιρροή σε ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ βγαίνει πολύ επιθετικά προς τη ΝΔ, δυναμιτίζοντας τη συνοχή της συγκυβέρνησης. Διαβάστε την ανάλυση του Tvxs.gr.

3. Ελεύθερο πλέον το πεδίο για τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταργεί την εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για «σκάνδαλο μεγατόνων» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας.

4. Έφτασε στο Παρίσι η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης για τις «προπαρασκευαστικές» συζητήσεις με την τρόικα. Ένα «τανγκό» στο Παρίσι χωρίς κόκκινες γραμμές, αλλά «για την αύξηση της αξιοπιστίας». Την ίδια ώρα Έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο Reuters πως οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ads

5. Ο υπερκοριός της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεσης της «παράγκας» ποδόσφαιρο, αποκαλύπτει εμπλοκή ποδοσφαιρικών παραγόντων σε πολιτικά παιχνίδια αλλά ακόμη και σε εμπόριο ναρκωτικών. «Κάνουν μαλ… και θα βγει ο Τσίπρας», είπε εκδότης σε παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ που επικοινώνησε μαζί του για να πιέσει τις πολιτικές εξελίξεις.

6. Και δεύτερο αμερικανό δημοσιογράφο αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές μετά τον Τζέιμς Φόλεϊ. Πρόκειται για τον Στίβεν Σότλοφ. Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν την αυθεντικότητα του βίντεο που είναι γυρισμένο πανομοιότυπα με το προηγούμενο.

7. «Face Control» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προωθεί ο νέος Πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα ζητείται επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε όσους χώρους του ιδρύματος παρατηρούνται προβλήματα.

8. Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής. Τους δύο τελευταίους μήνες ο Αντώνης Βαρδής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, δίνοντας μάχη με την επάρατη νόσο.

9. Διαβάστε για το δημοψήφισμα που διχάζει τη Σκωτία και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Το αίτημα για ανεξαρτησία θα κριθεί σε μια ημέρα και στις κάλπες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει… Κάποιοι ονειρεύονται πλούτη, κάποιοι φοβούνται και κάποιοι πουλούν τα ψηφοδέλτια στο ebay.

10. Διαβάστε επίσης για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν «άρωμα» Σαντάμ, αλλά και για τη Ρωσία που προωθεί νέο στρατιωτικό δόγμα ως απάντηση στο ΝΑΤΟ. «Cold War II» και η σύγκρουση ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην γεωπολιτική σκακιέρα φαίνεται ότι επιστρέφει ξανά.