1. Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή πλευρά κατέληξαν το βράδυ της Τετάρτης, μισή ώρα πριν την λήξη της τριήμερης εκεχειρίας, σε νέα συμφωνία για παράταση της κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ads

2. Προς την επιστροφή του στη ΝΔ φαίνεται πως βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μετά το άνοιγμα που έγινε από τον Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία». Στη Συγγρού σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια διεύρυνσης της παράταξης.

3. Μετά τις ΗΠΑ και η Γαλλία ανακοίνωσε πως θα τροφοδοτήσει με όπλα τους Κούρδους μαχητές που πολεμούν ενάντια στους τζιχαντιστές στο Ιράκ. Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή για να εξεταστεί το ζήτημα χορήγησης όπλων στους Κούρδους μαχητές. Εν τω μεταξύ ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός Νούρι Αλ Μαλίκι προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον της απόφασης διορισμού στην πρωθυπουργία του Χάιντερ Αλ Αμπαντι. Ο Μαλίκι διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει μέχρι να αποφανθεί το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ωστόσο ήδη έχει απομονωθεί εντός αλλά και εκτός Ιράκ.

4. Εγκρίθηκε η δόση ύψους 1 δις ευρώ προς την Αθήνα από το διοικητικό συμβούλιο του EFSF, που εκκρεμούσε από τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται για την τελευταία υποδόση από τη δόση των 8,3 δις ευρώ που είχαν εγκριθεί από το Eurogroup και η εκταμίευσή της αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.

Ads

5. Νεκρός από αεροπορικό δυστύχημα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας, Εντουάρντο Κάμπος. Το ιδιωτικό αεροσκάφος που επέβαινε συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Σάντος.

6. Διαβάστε για τη σκοτεινή βιομηχανία της παρένθετης μητρότητας. Η υπόθεση ενός ζευγαριού από την Αυστραλία, το οποίο, αφού ανακάλυψε ότι το μωρό του έπασχε από σύνδρομο Down, το εγκατέλειψε αφήνοντάς το στην Ταϊλανδέζα παρένθετη μητέρα (παίρνοντας στο σπίτι μόνο το υγιές δίδυμο αδελφάκι του) έχει στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο σκοτεινό κόσμο της παγκόσμιας βιομηχανίας της παρένθετης μητρότητας.

7. Η δολοφονία του 18χρονου στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν κάθε άλλο παρά μεμονωμένο περιστατικό. Κάθε 28 ώρες στις ΗΠΑ δολοφονείται ένας αφροαμερικανός. «Ο Μάικλ Μπράουν δεν έκανε τίποτα κακό, εκτός από το ότι ζει ενώ είναι μαύρος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος και αναλυτής Κλέν Φορντ, τονίζοντας ότι το επάγγελμα του αστυνομικού στις ΗΠΑ θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο αν οι ίδιοι σταματούσαν να είναι τόσο προκλητικοί.