1. Αυτοκτόνησε σε ηλικία 63 ετών ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς. Εδώ και χρόνια πάλευε με την κατάθλιψη, ενώ αντιμετώπιζε πρόβλημα εθισμού σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Με το πλέον τραγικό τρόπο έρχεται και πάλι στο επίκεντρο το ερώτημα: «Είναι η κατάθλιψη μέρος της φύσης των κωμικών;». Διαβάστε την έρευνα.

Ads

2. Χάος με την επιστροφή φόρου και τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας λόγω ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση «παγώνει» τις επιστροφές φόρων με πρόσχημα τα δικά της λάθη στον ΕΝΦΙΑ. Διευκρινίσεις για τη φορολογική ενημερότητα από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και προαναγγελία απόφασης για την επίλυση και του προβλήματος με την επιστροφή φόρων.

3. Συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που βρίσκεται στην τελική ευθεία. Παρά την καταδίκη της Ελλάδας στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται καμία διάταξη για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Διαβάστε τι προβλέπει το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη Αυγούστου.

4. Σε εμπορική συμφωνία προχώρησαν Ρωσία και Αίγυπτος για την κάλυψη των ελλείψεων σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα, που προέκυψαν από το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές από τη Δύση. Η Ρωσία δημιουργεί νέες συμμαχίες και η Αίγυπτος αυξάνει τις εξαγωγές της. Κάιρο και Μόσχα εξετάζουν το ενδεχόμενο και για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Ads

5. «Ποιος είπε ότι τελειώνει η τρόικα;» γράφει Frankfurter Allgemeine, η οποία αποδίδει τις σχετικές φήμες στους «ευσεβείς πόθους» των Ελλήνων.

6. Στη Βέροια γονείς πλήρωσαν εκτελεστή για να σκοτώσει 43χρονο Αλβανό που διατηρούσε δεσμό με την κόρη τους. Δεν τον ήθελαν για γαμπρό τους και τον δολοφόνησαν.

7. Διαβάστε επίσης για την ιστορία ενός τρίχρονου κοριτσιού που χάθηκε σε δάσος της Σιβηρίας. Κατάφερε να επιβιώσει για 11 ημέρες και βρέθηκε χάρη στο σκυλάκι της που οδήγησε τους διασώστες στο σημείο που βρισκόταν το κοριτσάκι.

8. Τέλος διαβάστε την ιστορία του Σουλεϊμάν Ζίε, που έφυγε σε ηλικία 16 ετών από την Ακτή Ελεφαντοστού και βρέθηκε από την Εθνική Αστέγων να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Επισκοπή Ρεθύμνου.