1. Στον “πάγο” μπήκε για ακόμη μια φορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μίλησε για προσωπικό κώλυμα. «Ο Μπαλτάκος και το πνεύμα του ζουν και βασιλεύουν και μας επιστρέφουν στον Μεσαίωνα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

2. Οξύνονται τα πνεύματα και πάλι για την Ουκρανία. Ο Πούτιν έδωσε εντολή στο κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια να προχωρήσει και χωρίς την άδεια του Κιέβου, το οποίο μίλησε για “εισβολή”. Πίσω του στάθηκαν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, οι οποίες ζήτησαν την άμεση απόσυρση της αυτοκινητοπομπής για να μην υπάρξουν νέες κυρώσεις. Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

3.Στο μέτωπο του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της ΕΕ, η Κομισιόν ανακοίνωσε τα μέτρα αποζημίωσης για τους παραγωγούς. Οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί θα λάβουν μόλις 300.000 ευρώ περίπου για δράσεις προώθησης των προϊόντων τους. Εμπαιγμό καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβέρνηση που είχε δεσμευτεί για την αποζημίωση των αγροτών από κοινοτικούς πόρους προσπαθεί να πετύχει αλλαγή του κανονισμού. 

4.Ρουκέτες της Χαμάς έπληξαν το Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 4χρονος. Ως απάντηση ο πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως η Χαμάς “θα το πληρώσει πολύ ακριβά” – δήλωση που προμηνύει κλιμάκωση των επιθέσεων. 

Ads

5.Ένοπλη ληστεία μετά ομηρείας σημειώθηκε το πρωί στο Δίστομο Βοιωτίας. Ο σχεδιασμός των δραστών κάνει τις αρχές να υποπτεύονται κίνηση ατόμων που σχετίζονται με τον χώρο της τρομοκρατίας. 

6.Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Ένας μετανάστης ανασύρθηκε νεκρός από άνδρες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Τήλου, σε διεθνή ύδατα. Ο άνδρας επέβαινε μαζί με άλλους μετανάστες σε λέμβο η οποία βυθίστηκε λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς.