Η Σάσα Ρούσεφ και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του τεστ DNA. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο Βούλγαροι είχαν προσαχθεί χθες από τις αρχές της χώρας για να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί της φερόμενης ως μητέρας της Μαρίας, που είχε πει ότι την παρέλαβε από τους Βούλγαρους γονείς της.

Ads

 
Μάλιστα, χθες είχε γίνει γνωστό ότι οι δυο Βούλγαροι Ρομά είχαν πουλήσει στους δυο φερόμενους ως γονείς, την μικρή Μαρία προς 250 ευρώ, ενώ την είχαν γεννήσει στην Λαμία. Μάλιστα, τοπικό μέσο δημοσίευσε χθες την ληξιαρχική πράξη γέννησης κοριτσιού από την Σάσα Ρούσεφ.
 
Διαβάστε σχετικά: Πούλησαν την Μαρία για 250 ευρώ οι βιολογικοί (;) γονείς της
 
Παρόλα αυτά, την Παρασκευή, η βιολογική μητέρα της Μαρίας υποστήριξε ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα για να δώσει την Μαρία στους Ρομά από τα Φάρσαλα. Σημειώνεται ότι οι δυο Ρομά από τα Φάρσαλα που είχαν προφυλακιστεί με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί τους, θα προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με βασικό επιχείρημα ότι δεν προκύπτει θέμα αρπαγής του παιδιού.
 
Διαβάστε για την υπόθεση της μικρής Μαρίας
 
«Την δώσαμε, την κάναμε δώρο, δίχως να πάρουμε χρήματα. Δεν πήρα λεφτά. Δεν είχα φαγητό να δώσω στο παιδί. Το είδα χθες και αρρώστησα. Δεν έχω φάει από χθες», ισχυρίστηκε η ίδια στο βουλγαρικό κανάλι TV7.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα γέννησε ένα κοριτσάκι στη Λαμία στις 31 Ιανουαρίου του 2009 και το έδωσε γιατί δεν μπορούσε να το μεγαλώσει. Η ίδια φέρεται πως είναι μητέρα άλλων τουλάχιστον 8 παιδιών, ενώ το όνομά της έχει εμπλακεί και σε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας στη Θεσσαλονίκη το 2011.
 
Μάλιστα οι βουλγαρικές αρχές της έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις για εμπορία παιδιών, ενώ η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της  μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μαρία εκτός της ληξιαρχικής πράξης γέννησης που βρέθηκε στην Λαμία έφερε πιστοποιητικά και από τον Δήμο Αθηναίων
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την δημαρχεία στο Ληξιαρχείο της, και να παυθούν από τα καθήκοντά τους τέσσερις υπάλληλοι.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, τα στοιχεία μέχρι στιγμής ενισχύουν τις υπόνοιες ύπαρξης κυκλώματος εντός του Ληξιαρχείου Αθηνών.
 
Διαβάστε σχετικά: Πιθανό κύκλωμα στο Ληξιαρχείο Αθηνών
 
Την ίδια στιγμή, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε ένα ζευγάρι Ελλήνων από τα Άνω Λιόσια οι οποίοι φέρονται να έχουν αγοράσει ένα βρέφος από Ρομά έναντι 4.000 ευρώ.
 
Από την άλλη πλευρά, ο χείμμαρος εναντίον των Ρομά που ξέσπασε παγκοσμίως από την δημοσιοποίηση της υπόθεσης της Μαρίας είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση από το οικογενειακό τους περιβάλλον δυο παιδιών Ρομά στην Ιρλανδία. Ένα εξ αυτών, για το οποίο διενεργήθηκε τεστ DNA αποδείχθηκε ότι ήταν βιολογικό παιδί των γονιών από τους οποίους το πήραν. Σημειώνεται ότι και σε εκείνη την περίπτωση είχε γίνει γνωστό ότι «το παιδί δεν έμοιαζε εμφανισιακά με τους γονείς του».