Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση δύο οργανωμένων κυκλωμάτων, που έλεγχαν το μεγαλύτερο κομμάτι εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των θυμάτων τους ήταν γνωστοί επιχειρηματίες, άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η τραγουδίστρια Άννα Βίσση.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υποομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί ή εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, για διαρρήξεις και κλοπές.

Αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για χτύπημα στην καρδιά της «μαφίας». Αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε πως αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά, τουλάχιστον δέκα, με έδρα, κυρίως, την Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη τη Βέροια και άλλες πόλεις. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος κυκλοφορούσαν με «Φεράρι», «Πόρσε» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, δίνοντας την αίσθηση μεγιστάνων.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας για την εξάρθρωση του κυκλώματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50.

Ads

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.