Την ενοχή των περισσότερων εμπλεκόμενων στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Παρ’ ολ΄αυτά η ίδια πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο, ενώ για 4 από τους 27 πρότεινε την πλήρη απαλλαγή τους.

Ads

Στην κατηγορία των τεσσάρων βρίσκονται ο γνωστός παρουσιαστής, η γνωστή ηθοποιός, ο γιος της και επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι. Και για τους τέσσερις, η εισαγγελέας ανέφερε πως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο γνώριζαν τη διακίνηση μέσα στο μαγαζί τους.

Στην έναρξη της πρότασης της η εισαγγελέας επισήμανε ότι όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία το προσδωκόμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου. 

Ads