Oι προσφυγές για αποφυλακίσεις ή αντικατάσταση περιοριστικών όρων που έχουν κατατεθεί από κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τόσο στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση όσο και στο δικαστικό συμβούλιο, έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανακήρυξη του τέλους της ανάκρισης. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ τα πρώτα 12μηνα συμπληρώνονται τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου. Δεν αποκλείεται, τα 18μηνα των κατηγορουμένων να λήξουν πριν ολοκληρωθεί η δίκη.

Ads

Παρά το γεγονός ότι η ανάκριση έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, οι ανακρίτριες δεν μπορούν να στείλουν τη δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφασίσει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη. Σημειώνεται ότι για να κληθούν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων από τους δικαστικούς λειτουργούς για να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης, πρέπει πρώτα να κριθούν οι προσφυγές για αποφυλάκιση ή αντικατάσταση όρων, που έχουν καταθέσει περίπου 10 κατηγορούμενοι.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια, έγινε δεκτή η προσφυγή της κατηγορουμένης για τροποποίηση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί. Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη θα μπορεί να επισκέπτεται μία φορά την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο στις φυλακές του Κορυδαλλού.