Μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο λόγω των πολέμων σε Συρία και Ιράκ καταγράφουν οι αρχές. Σύμφωνα με το λιμενικό το μεταναστευτικό ρεύμα από στα ανατολικά της χώρας έχει αυξηθεί κατά 400% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πριν από ένα χρόνο.

Ads

Μόνο το τελευταίο 24ωρο πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, 624 μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν σε διάφορα περιστατικά από το Λιμενικό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ.Βαρβιτσιώτης, ανέφερε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια ενιαία στάση από την ΕΕ προκειμένου να συνδράμει πιο ενεργά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με μέσα και χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις του Λιμενικού και στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών».

«Η Ευρώπη, θα σας έλεγα, ότι πάνω στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης αυτή τη στιγμή εθελοτυφλεί. Έχει αφήσει τις χώρες του Νότου, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ελλάδα να το διαχειρίζονται με ένα τεράστιο και δυσανάλογο κόστος», δήλωσε.

Ads