Στο Κερατσίνι βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι γονείς του Λουκμάν Ζαχζάτ που δολοφονήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στα Πετράλωνα από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να λάβουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνεται για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ads

 
Η συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε  στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας και διοργανώθηκε από την Κίνηση Ενωμένο Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. 
 
Οι γονείς του Λουκμάν Ζαχζάτ έχουν εκφράσει την επιθυμία να συναντήσουν την οικογένεια Φύσσα. Επίσης οι γονείς του Παύλου Φύσσα με τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησαν να μεταφερθούν τα πιο θερμά συλλυπητήρια τους στους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν.
 
«Είναι κρίμα που χάθηκαν παιδιά σαν τον Σαχζάτ και σαν τον Παύλο από φασίστες δολοφόνους. Γιατί; Καμιά μάνα και κανένας πατέρας να μη ζήσουν ξανά τον πόνο μας όταν μάθαμε ότι το παιδί μας το μαχαίρωσαν την ώρα που πήγαινε να βγάλει το μεροκάματο για να ζήσουμε. Είμαστε φτωχοί άνθρωποι και μεγάλη οικογένεια» είπε ο πατέρας του Λουκμάν Ζαχζάτ.  
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας οι γονείς του Λουκμάν Ζαχζάτ «θα βρεθούν μαζί με συμπαραστάτες από τις γειτονιές του Πειραιά για να τιμήσουν τον μουσικό Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά». «Αν, είχε ξεκινήσει η έρευνα για τη εγκληματική  δράση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ίσως να είχε αφοπλιστεί από τότε το χέρι των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» τονίζει η οργάνωση.
 
Η δίκη για τη δολοφονία του Λουκμάν ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Διαβάστε για την δολοφονία Λουκμάν και για την δολοφονία Φύσσα