Από την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, αναπροσαρμόζονται οι τιμές στα διόδια των εθνικών οδών εξαιτίας της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Οι τιμές των διοδίων θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση (της τάξης των € 0,05) για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων και ορισμένους σταθμούς.

Ads

Αναλυτικά οι νέες τιμές όπως τις ανακοίνωσαν οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια:

Ολυμπία Οδός

image
 

Η εταιρεία σημειώνει ότι:

  • σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) παρέχονται κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value), καθώς και πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.
  • στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου παρέχεται έκπτωση 10% σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων με χρήση πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (ή μοτο-κάρτας Ολυμπίας Οδού).

ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. (Σπαθοβούνι – Καλαμάτα) 

(Με κόκκινο χρώμα οι τιμές που αλλάζουν)

Ads
image

image

Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο

image

image

image

image

image

Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αποδοχή του συνδρομητικού – εκπτωτικού προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-pass», το οποίο έχοντας ανταποκριθεί με πληρέστερο τρόπο στις ανάγκες των χρηστών υπερκάλυψε τη χρησιμότητα άλλων προϊόντων, από την  1η Ιουνίου αποσύρονται:

  • Επιβατικά Ι.Χ. Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 2 αξόνων    Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 3 αξόνων    Εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων –  Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 4 αξόνων    Εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων – Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 5 αξόνων    Εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων και άνω – Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων

Οι κάρτες που θα έχουν πωληθεί μέχρι και την 31η Μαίου, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως μέχρι το τέλος του 2016. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος ισχύος της κάρτας αρχίζει από την ημερομηνία της πρώτης διέλευσης.

Νέα Οδός

image

image