Σε «φρούριο» θα μετατραπεί η Αθήνα τις επόμενες δύο ημέρες, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Εξαιτίας της επίσκεψης θα υπάρξουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Ο Φρανσουά Ολάντ, μαζί με την επίσημη γαλλική αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 16:50. Στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι ρυθμίσεις θα γίνουν απροειδοποίητα και οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί αποτελούν το βασικό δρομολόγιο που θα ακολουθήσει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος : Από το αεροδρόμιο στην Αττική Οδό, στην Κατεχάκη, στη Μεσογέιων, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο Μεγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο.

Λόγω Ολάντ απαγορεύουν την μετακίνηση ακόμη και στους υπαλλήλους της Βουλής

Ads

 Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών θα εκτελούν εξονυχιστικές έρευνες στους δρόμους και τα κτίρια, από όπου θα περάσει ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ στη «μάχη» της ασφαλείας του Γάλλου προέδρου θα ριχτούν και αστυνομικοί με πολιτικά. Την πρωτεύουσα θα εποπτεύουν και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν την Παρασκευή και στη Βουλή, όπου ο Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κοινοβούλιο, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.