Το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο βάζουν οι ξενοδόχοι στη Χίο.

Ads

Οι ξενοδόχοι του νησιού φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες, αφού τόσο ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων δηλώνουν αντίθετοι στην ενοικίαση των δωματίων τους σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων.

Όπως υποστηρίζουν η ενοικίαση των καταλυμάτων τους σε πρόσφυγες, από τη μία ωφελεί οικονομικά μερίδα επαγγελματιών του κλάδου, από την άλλη καταστρέφει όμως το τουριστικό προϊόν της Χίου.

Μιλώντας στο politischios.gr ο Δ. Κυτριλάκης από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, δήλωσε: «Είναι δεδομένο ότι κανένας από εμάς ή τους συναδέλφους μας δεν είναι ρατσιστής ή μισάνθρωπος. Όμως τους προτρέπουμε να μην παραχωρούν τα καταλύματά τους για τον συγκεκριμένο σκοπό διότι θα φθάσουμε στο σημείο να υποτιμήσουμε μόνοι μας το τουριστικό μας προϊόν. Ποιος τουρίστας θα πάει σε μία περιοχή όπως ο Καρφάς ή η Αγιά Φωτιά ξέροντας ότι τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν καταληφθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους έχουν προτείνει πολλές φορές την ενοικίαση των δωματίων μας. Φυσικά αρνηθήκαμε διότι πρώτοι εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουριστικό προορισμό που λέγεται Χίος».

Ads

«Το θέμα μας απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε αυτή πήραμε την απόφαση να μην ενοικιάζουμε τις μονάδες μας για τον συγκεκριμένο σκοπό και αυτό προτρέπουμε τα μέλη μας. Φυσικά πρόκειται για μία απόφαση που δεν είναι δεσμευτική», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου Γ. Μισετζής.