Συνέχεια δίνουν οι καλλιτέχνες που δηλώνουν εξαπατημένοι από την Spider Music και την ιδιοκτήτριά της, Ευανθία Μάγνη, με νέες επιστολές-καταγγελίες τους στο tvxs.

Ads

Μετά το δημοσίευμα (Καλλιτέχνες καταγγέλλουν στο Tvxs: Η μεγάλη απάτη από δισκογραφική εταιρεία «αράχνη»), στο οποίο γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες και επαγγελματίες που συνεργάστηκαν μαζί της κατήγγειλαν ενυπόγραφα ότι – με διαφορετικό τρόπο ο καθένας – εξαπατήθηκαν, η Ευανθία Μάγνη απάντησε με επιστολή της, δηλώνοντας πως πρόκειται για «κακόβουλα δημοσιεύματα μιας παρέας καλλιτεχνών» που «μοναδικό στόχο έχουν να την εκθέσουν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος».

Οι καταγγέλλοντες, ωστόσο, επανέρχονται με νέες κατηγορίες, μιλούν για μια «ιδιάζουσα περίπτωση στα ελληνικά δισκογραφικά προηγούμενα», για «λαμογιές, οικονομικές κομπίνες και ασύστολα ψεύδη», ενώ κάνουν λόγο για απόπειρα «εκφοβισμού» τους, ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος στο tvxs. Μάλιστα, όπως τονίζουν, διαθέτουν όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και δεν θα διστάσουν να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Απάντηση του συνθέτη Νότη Μαυρουδή στην Spider Music

Ads

«Κυρία, είμαι κι εγώ υποχρεωμένος να απαντήσω σε σας και όχι σε εκείνον που σας έστειλε μια επιστολή εναντίον μου, χωρίς την στοιχειώδη υποχρέωση να ψάξετε να δείτε τι υπάρχει πίσω από μια έριδα την οποία δεν γνωρίζετε.

Το άγριο θέμα-θέαμα είσαστε εσείς και η δήθεν δισκογραφική ετικέτα που μοστράρετε για να σας λένε «κα διευθύντρια». Το πρώτο που σας συνιστώ είναι να μάθετε να διευθύνετε τα ψεύδη και τις κουτοπονηριές σας προς όλους όσοι βάλλουν εναντίον σας (και αυτοί είναι πολλοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες). Έχετε κοροϊδέψει πολύ κόσμο επώνυμο και λιγότερο επώνυμο και αυτό το ονομάζουμε «Ντροπή στα χρονικά του δισκογραφικού κατεστημένου στην Ελλάδα». Αποτελείτε μια εξαιρετική-ιδιάζουσα περίπτωση στα ελληνικά δισκογραφικά προηγούμενα, τόσο, που καλλιτέχνες με πενηντάχρονη εμπειρία στα πράγματα, αναγκαστήκαμε και κάναμε το σταυρό μας…

Η ντροπή θα ήταν ένα στοιχείο άμυνας για σας… Η ασυνέπεια των υποσχέσεων, η ξεδιάντροπη συμπεριφορά να ξεγελάτε τους μουσικούς, τα studios, τα εργοστάσια παραγωγής και τέλος τους ίδιους εμάς που ήρθαμε στο γραφείο σας και μάς υποσχόσασταν να ανταποκριθείτε στα στοιχειώδη… Ναι, φανήκαμε αφελείς να σας πιστέψουμε. Και αυτό έγινε επειδή είμαστε «καλοί τη πίστη». Από πότε αυτό, στη χώρα μας, είναι λάθος;

Θα πρέπει να μάθετε πως ο μέγας διευθυντής της εταιρίας LYRA, στη δεκαετία του ’60, κύριος Αλέξανδρος Πατσιφάς, σπάνια ξεκινούσε με συμβόλαια τόσες συνεργασίες (Χατζιδάκις, Σπανός, Σαββόπουλος, Μαυρουδής, Ζωγράφος, Χωματά, Αστεριάδη, Κόκοτος, κλπ). Σας πλησιάσαμε με κάθε καλή διάθεση και μας το ανταποδώσατε με λαμογιές, ακατάσχετα ψεύδη, οικονομικές κομπίνες και απίστευτη στάση ενός ανθρώπου που «έπαιξε» πάνω σε υπολήψεις και αξιοπρέπειες. «Παίξατε» κυρία μου, με μεγάλη ομάδα επαγγελματιών που αξίζανε να τους σεβαστείτε…

Όσον αφορά εμένα, θυμηθείτε τις υποσχέσεις για «άμεση πληρωμή των μουσικών και του studio» για τον δίσκο μου με τη Νένα Βενετσάνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, σε μελοποιήσεις ποιητών του Μεσοπολέμου. Ήρθα με τον Αντώνη Μποσκοϊτη που δήθεν του αναθέσατε την παραγωγή και μετά τον ταλαιπωρούσατε με είπα-ξείπα… Δεν αισθάνεστε τη ντροπή που θα έπρεπε να σας κατακλύζει με τέτοια «παιχνίδια» εις βάρος όλων;

Σημειώστε παρακαλώ πως η προσφώνηση που σας αποκαλώ «κυρία», να τη διαβάζετε με μικρό, πολύ μικρό κάπα.

Η Ελληνική δισκογραφία, σήμερα, θα πρέπει να διαθέτει αξιοπρεπείς ανθρώπους για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες παραγωγής νέου υλικού και όχι φιγούρες που εκφράζουν τη χειρότερη μορφή καρικατούρας…

Τέτοιες μορφές σαν τη δική σας, θα την πολεμήσουμε και θα την πατάξουμε».
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Νότης Μαυρουδής  (26/7/2017).

Απάντηση του σκηνοθέτη Νίκου Σούλη

«Μετά τον θόρυβο των καταγγελιών για την πρωτοφανή παράνομη δραστηριότητα της κ Μάγνη,κι ενώ θα περίμενε κανείς να συνετιστεί, και ίσως να επανορθώσει συνέχισε με μένος να με απειλεί και να αναφέρει τραγικές ανακρίβειες.

Χαρακτηριστικά  διεμήνυσε σε συνεργάτη (έχω το sms) “Πές του Σούλη να το βουλώσει, γιατί τώρα που θα με πληρώσει ο Καρόζας (τι σχέση έχω εγώ με τον κύριο Καρόζα δε γνωρίζω) δεν θα πάρει φράγκο”.

Αναφέρει επίσης ανακρίβειες για ποσά και συμφωνίες που ποτέ δεν έγιναν. Θέλω λοιπόν να την πληροφορήσω ότι, υπάρχουν ηλεκτρονικά και με ημερομηνίες όλα τα στοιχεία της συμφωνίας που ουδέποτε υπέγραψε, καθώς και ψεύτικο έμβασμα με ποσόν 1500 ευρώ από τράπεζα Βουλγαρίας…με κανένα αντίκρισμα. Το ποσόν της κατ’ ευφημισμόν προκαταβολής (εφ’οσον  κατεβλήθη δυο μήνες μετά το πέρας της εργασίας) έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τα μεροκάματα, την κίνηση και τη διατροφή του συνεργείου και των μουσικών. Το δε υπόλοιπο αφορά την ονομαστική αξία της εργασίας, την αμοιβή του μοντέρ, του διευθ.παραγωγής, της εταιρείας παραγωγής καθώς και τη δική μου αμοιβή.

Για όλα όσα αναφέρω  έχω τις μαρτυρίες εκτός των άλλων, της κυρίας Αννας Νταλάρα και του ίδιου του κ Νταλάρα,και τού συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τους οποίους η συνεργασία υπήρξε άριστη.

Παρ’ολα αυτά  έχοντας απολέσει την αξιοπιστία της η κ Μάγνη εξακολουθεί να αρνείται να εξοφλήσει το ποσόν που εκκρεμεί προκειμένου να της παραδώσω το καλλιτεχνικό μου έργο.
Στο τελευταίο μας μάλιστα τηλεφώνημα η ίδια ανέφερε “Εχεις δίκιο.. έχω πρόβλημα με άλλους και την πληρώνεις εσύ” Εννοούσε ότι  καθυστερούν άλλοι  πληρωμές.. κι αυτή “φεσώνει” εμένα!!

Να υπενθυμίσω ένα τελευταίο στην κυρία αυτήν, για να προστεθεί στις δεκάδες παρόμοιες μαρτυρίες.. Μού εζήτησε να μεσολαβήσω προκειμένου να αποσπάσει μια καλύτερη αμοιβή  από συνεργάτη μου μοντέρ τον κ Βασίλη Μάγκο για ένα βίντεο της Γλυκερίας. Ο άνθρωπος την αναζητά από τον Μάρτιο και δεν εμφανίζεται η κυρία προκειμένου να μην πληρώσει 300 ευρώ.
Εύχομαι μέσα από όλον αυτό τον θόρυβο, να ενημερωθούν συνάδελφοι και να γλιτώσουν ίσως από παρόμοια μελλοντικά παθήματα».

Απάντηση του κινηματογραφιστή, δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη

«Η κυρία Μάγνη είναι φως – φανάρι πως τελεί υπό καθεστώς πανικού. Διαφορετικά δεν θα μας εκφόβιζε μέσω αστυνομίας (τον γράφοντα και τον κ. Νίκο Σούλη) ώστε να μην ασχολούμαστε με το ξεμπρόστιασμα των παράνομων δραστηριοτήτων της.
Η κυρία Μάγνη επίσης σκόπιμα εμένα προσωπικά θέλει να με παρουσιάσει ως έναν ”γραφικό” που δεν έχει τι άλλο να κάνει από το να ασχολείται μαζί της. Ας της υπενθυμίσω λοιπόν πως την επόμενη μέρα κιόλας από εύλογα δημοσιογραφικά ερωτήματα που έθεσα δημόσια και που δεν την ευχαριστούσαν, εκείνη με πλησίασε για να ”συνεργαστούμε”. Κλασική η συνταγή: Τον ”εχθρό” τον κάνω ”φίλο”, τον παίρνω με το μέρος μου.

Ουδόλως με απασχολεί το θέμα της μη πρόσληψης μου. Δεν περίμενα άλλωστε να κλείσει μήνας ώστε να περιμένω να…πληρωθώ (εδώ γελάνε και τα πόμολα). Είναι παρόλα αυτά τερατώδης ο κυνισμός και το ψεύδος της. Ως δημοσιογράφος που έφταναν καθημερινά στα αυτιά μου μαρτυρίες για τα αποτρόπαια έργα της, αποφάσισα να ξεσκεπάσω το σκάνδαλο ”Spider Music” και ”Ευανθία Μάγνη” σε όλες τις πτυχές του.

Δεν τη φοβάμαι την κυρία. Την χαρακτηρίζω δημοσίως στυγνή απατεώνισσα και επικίνδυνο κακοποιό στοιχείο και την προκαλώ να μου κάνει μήνυση. Έχει τα κότσια άραγε; Αν ναι, ας το κάνει! Έχει τα χρήματα; Αν ναι, ας πληρώσει πρώτα τους ανθρώπους που έχει καταστρέψει οικονομικά (σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών, μουσικούς, τραγουδιστές κ.λπ.) Έχει, τέλος, κάποιον καλό δικηγόρο; Αν ναι, θα συμβούλευα τον οποιονδήποτε αναλάβει την υπεράσπιση της να τσεκάρει πρώτα το πλήθος των μαρτυριών – καταγγελιών. Και το αν θα πληρωθεί, φυσικά, εκ των υστέρων.

Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το καρκίνωμα που ήρθε εν μέσω κρίσης για να βάλει την ταφόπλακα στην ελληνική κατάκοπη δισκογραφία τώρα αρχίζει. Προσωπικά, θα αξιοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις και θα την πατάξω. Πρωτίστως γιατί ασχολούμαι μια 20ετία με το ελληνικό τραγούδι και το ”πονάω” κι έπειτα γιατί με μία αρχή πορεύομαι στη ζωή μου: Οι τυχάρπαστοι απατεώνες πρέπει να τιμωρούνται».

Απάντηση του ερμηνευτή – συνθέτη Ζαχαρία Καρούνη

«Μάλλον η κ. Μάγνη δεν κατάλαβε καλά την ουσία του κειμένου μου με τίτλο “Χρονικό γνωριμίας με τη Spider Music” και απάντησε με ύφος γενικόλογο και με διάθεση να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Ευτυχώς για εμένα υπάρχουν ημερομηνίες, συνομιλίες και e mails τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων . Θα έπρεπε ο τίτλος να ήταν ”Χρονικό εμπαιγμού μου από την εταιρία Spider Music” για να καταλάβει πως δεν παίζω ούτε με τον εαυτό μου , ούτε με το υλικό μου. Είπε λοιπόν ότι “ήταν αδύνατο να γίνει η έκδοση του δίσκου μέσα στους χρόνους που επιθυμούσα και ότι καμία σοβαρή εταιρία δεν θα μπορούσε να πραγματώσει την έκδοση”.

Και ερωτώ: Γιατί η σοβαρή σας εταιρία κ. Μάγνη δεν μου το δήλωσε αυτό στην πρώτη μας συνάντηση στις 16 Μαίου και ώρα 2 το μεσημέρι στο γραφείο σας όπου και ακούσαμε το ντέμο και συμφωνήσαμε την έκδοσή του;

Γιατί η σοβαρή σας εταιρία κ. Μάγνη δεν ήρθε στην προγραμματισμένη ακρόαση του master cd στις 21 Ιουνίου και μεταθέσατε το ραντεβού για Δευτερα 25 Ιουνίου;

Γιατί η σοβαρή σας εταιρία κ. Μάγνη, αφού ήξερε ότι δεν μπορεί να βγάλει το δίσκο μέχρι 9 Ιουλίου που θα έφευγα για περιοδεία, ανακοίνωσε μπροστά στον ηχολήπτη του στούντιο Kyriazis και στον διευθυντή του στούντιο μετά την ακρόαση ότι ”αύριο στέλνω κούριερ να παραλάβει το μάστερ να το πάει στο εργοστάσιο” ; πράξη που δεν έγινε ποτέ…

Γιατί η σοβαρή σας εταιρία κ. Μάγνη γραπτώς δεσμεύτηκε στις 4 Ιουλίου για τα συμφωνηθέντα περί του δίσκου και έλαβε και την γραπτή απάντησή μου;

Γιατί τέλος η σοβαρή σας εταιρία κ. Μάγνη δεν μου έδωσε το τηλέφωνο του εργοστασίου κοπής, το οποίο ζήτησα μετ’επιτάσεως από εσάς στις 8 Ιουλίου, για να ρωτήσω και να ακούσω ο ίδιος την πρόοδο της κοπής;

Να απαντήσω στα ρητορικά ερωτήματα; θα το κάνω. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ; Δυστυχώς βρίσκομαι στο μέσο μιας επιτυχημένης περιοδείας στην οποία θα μπορούσα να διαθέτω προς πώληση το δίσκο μου μιας και τραγούδια της παράστασης υπάρχουν μέσα στο δίσκο.. ».