Με τον ορισμό 7μελούς Γραμματείας Οργανωτικού ολοκληρώθηκε στην Κουμουνδούρου η συνεδρίαση για το συντονισμό της διαδικασίας διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00. 

Ads

Στη νέα οργανωτική Γραμματεία, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού τόσο της διαδικασίας ανοίγματος του κόμματος όσο και της πορείας προς το Τακτικό Συνέδριο στις αρχές του επόμενου χρόνου, θα μετέχουν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ένα από τους «53»), Έφη Καλαμαρά, Αντώνης Κοτσακάς, Κατερίνα Κνίτου, Κώστας Πουλάκης, ένα από τη ΔΗΜΑΡ Καλπάκης Στέργιος και δύο από την Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Μπίστης και Χάρης Τσιόκας.

Οι εκδηλώσεις στους 54 νομούς της χώρας θα ξεκινήσουν από την Αχαΐα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να είναι ο ίδιος «παρών» σε Δυτική Ελλάδα και Κρήτη δηλώνοντας μάλιστα ότι αν όλα είναι έτοιμα η εκδήλωση – ομιλία στην Πάτρα δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Στα διαδικαστικά, η νέα γραμματεία Οργανωτικού θα ορίσει εντός των επομένων ημερών τα δίδυμα τα οποία θα είναι κεντρικοί ομιλητές στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την προοδευτική Συμμαχία) ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχει οριστεί και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.      

Ads