Η βουλευτής της Βρετανίας Στέλα Κρίζι, του κόμματος των Εργατικών, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, κατήγγειλε πως οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν, χωρίς καμία εξήγηση, σε μέλη μιας οικογένειας Βρετανών μουσουλμάνων, να επιβιβαστούν σε πτήση από το Λονδίνο προς τις ΗΠΑ, όπου θα περνούσαν τις διακοπές τους στη Ντίσνεϊλαντ.

Ads

Σύμφωνα με όσα γράφει στην επιστολή της, άνδρες των αμερικανικών αρχών είπαν στην οικογένεια πως η έγκριση του ταξιδιού της ανακλήθηκε. Η οικογένεια, δύο αδελφοί και τα εννέα παιδιά τους, θα ταξίδευαν στις 15 Δεκεμβρίου για το Λος Άντζελες. Εκεί σκόπευαν να επισκεφθούν συγγενείς τους και να πάνε στην Ντίσνεϊλαντ.

«Το γεγονός ότι ήμασταν οι μοναδικοί άνθρωποι με ασιατικά ή μουσουλμανικά χαρακτηριστικά στην ουρά και μας παρακάλεσαν να φύγουμε, ήταν αρκετά ενοχλητικό. Τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτούν», δήλωσε στο BBC ο Μοχάμαντ Ταρίκ Μαχμούντ, ένας από τους δύο αδελφούς. Παράλληλα τόνισε πως δεν τους δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή, ωστόσο εκτίμησε πως ο λόγος είναι φανερός: «Οφείλεται στις επιθέσεις στην Αμερική. Πιστεύουν ότι κάθε μουσουλμάνος αποτελεί απειλή».

Η Στέλα Κρίζι στην επιστολή της υπογραμμίζει πως και άλλοι Βρετανοί μουσουλμάνοι έχουν βιώσει παρόμοιες εμπειρίες και τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ χωρίς εξήγηση και για το λόγο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει, καθώς οι περιπτώσεις διακρίσεων έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ads