Η γερμανική εφημερίδα Bild ισχυρίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή την Πέμπτη και για αυτό απορρίφθηκε απευθείας από τη Γερμανία. Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα, το οποίο ωστόσο αναδημοσιεύτηκε και σε διεθνή πρακτορεία.

Ads

Σύμφωνα με την Bild, την οποία επικαλείται το MNI, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στη Γερμανία επιστολή στην οποία δεν αναφερόταν η διαβεβαίωση της Ελλάδας για τήρηση των όρων, όπως είχε συμφωνηθεί μετά τη συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η αποστολή της «λανθασμένης εκδοχής» αποδίδεται στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Άνγκελα Μέρκελ περιέγραψε την επιστολή που εστάλη στη Γερμανία ως «γραφειοκρατικό λάθος». Η «λανθασμένη επιστολή» απορρίφθηκε αμέσως από τη γερμανική κυβέρνηση, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η απάντηση του Μαξίμου

Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές.

Ads