Σοβαρή έλλειψη προσωπικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενες του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» και των παιδοπόλεων «Αγία Βαρβάρα» και «Αγιος Ανδρέας», οι οποίες κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η διαμαρτυρία των εργαζομένων θα αρχίσει στη 1.30 μ.μ. στην οδό Δημοκρατίας, μπροστά στο «Μητέρα» και θα γίνει πορεία μέχρι την πλατεία Αγ. Αναργύρων.

Ads

Όπως λένε το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 55% τα τελευταία χρόνια χωρίς να αναπληρώνεται, ενώ έχει αυξηθεί ο φόρτος εργασίας κατά 410%. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενες να δουλεύουν πέραν του ωραρίου τους, να μην μπορούν να πάρουν τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται, ενώ δεν πληρώνονται αργίες και νυχτερινά για πολλούς μήνες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο Κέντρο και στα παραρτήματά του κάθε χρόνο γίνονται περίπου 110 νέες εισαγωγές παιδιών, δίνονται περίπου 130 εξιτήρια, πραγματοποιούνται 50 υιοθεσίες, 20 παιδιά δίνονται υπό προϋποθέσεις σε ανάδοχες οικογένειες και περίπου 35 επιστρέφουν στη φυσική τους οικογένεια. Συνολικά προστατεύονται περίπου 650 με 700 παιδιά.

«Ημασταν πριν από μερικά χρόνια συνολικά 360 υπάλληλοι (διοικητικοί, βρεφοκόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υγειονομικοί, μάγειροι κ.λπ.) και στα τρία Ιδρύματα (”Μητέρα”, ”Αγ. Βαρβάρα”, ”Αγ. Ανδρέας”) και έχουμε μείνει τώρα 150 (!)», εξηγεί στο «Εθνος» η πρόεδρος των εργαζομένων, Γωγώ Μπάτσιου.

Ads