Αν η Ελλάδα επέστρεφε φέτος στην αγορά ομολόγων, ο Μαρκ Ντάουνινγκ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην BlueBay Asset Management, στο Λονδίνο, θα αγόραζε.

Ads

«Είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο ή και παραπάνω», τόνισε ο επενδυτής, του οποίου η εταιρία κατέχει κάποια ελληνικά ομόλογα μακράς λήξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

«Επίσης έχουμε σχηματίσει την άποψη πως οι πιστωτές θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αισθάνομαι σχετικά σίγουρος πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά κατά το δεύτερο μισό αυτού του χρόνου», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ το Bloomberg, σημειώνει ότι οι αγοραστές είναι γενικά θετική για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. 

Η επιτυχής δεύτερη αξιολόγηση, η βελτιωμένη οικονομία και η μεγαλύτερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους μπορεί να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να σκεφτεί να επιστρέψει στην αγορά για πρώτη φορά από το 2014, προσθέτει το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η έξοδος δεν αφορά πια στο «αν» αλλά στο «πότε». 

Ads

Σύμφωνα με το πρακτορείο, όλα δείχνουν πως οι επενδυτές που διψούν για αποδόσεις θα καλοδεχθούν τους νέους ελληνικούς τίτλους, παρότι η χώρα δεν συμμετέχει στο QE της ΕΚΤ. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων της χώρας είναι χαμηλότερες σε σχέση με την περίοδο της μεγάλης αναταραχής που προκλήθηκε κατά την κρίση.