Εξηγήσεις για τα εμβάσματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του από τον ΣΚΑΪ, έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, ενώ διεμήνυσε ότι στο εξής, όποιος μιλάει για το ζήτημα της Novartis, αναφέροντας το όνομά του, θα καταθέτει αγωγή εναντίον του.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, τα εν λόγω εμβάσματα εντοπίστηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του υπουργού Ανάπτυξης από λογαριασμό που ανήκει σε εταιρεία του ΣΚΑΪ. Όπως είχε αποκαλύψει το tvxs.gr, μεταξύ άλλων επίμαχων εμβασμάτων που καταγράφονται στο πόρισμα για την αρχειοθέτηση της εμπλοκής Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis, είναι και εμβάσματα από τον ΣΚΑΙ ύψους 18.800 ευρώ και αφορούν το έτος 2017.

Διαβάστε επίσης: Εμβάσματα από τον ΣΚΑΪ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Γεωργιάδη

Ο Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για «μίσος» και προσπάθεια «εξόντωσης» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχετικά με τα ως ανω εμβάσματα στο ονομά του από εταιρεία του ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι τα ποσά αυτά αφορούν χρήματα που έλαβε η σύζυγός του για εκπομπή την οποία παρουσίαζε.

Ads

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης απείλησε δικαστικά όσους τον εμπλέκουν με την υπόθεση. «Ως προς το ποινικό σκέλος η δικαιοσύνη απεφάνθη, άλλον τρόπο δεν έχουμε στην Ελλάδα, παρακαλώ πολύ τον κύριο Τσίπρα να σταματήσει. Από αύριο σε όποιον μιλάει θα καταθέτω αγωγή. Δεν διαθέτω άλλο τρόπο» ανέφερε ο Ά. Γεωργιάδης

Επιπλέον, ο ισχυρίστηκε ότι το κενό που εντοπίζεται στην τελευταία σελίδας της διάταξης αρχειοθέτησής του οφείλεται στο σκανάρισμα και τα έριξε στον γραμματέα. «Δεν λείπει καμία σελίδα, έλλειπε μισή γραμμή» υποστήριξε.

Απάντηση Δρίτσα

Αντιδρώντας στις δηλώσει Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας είπε: «Αφήστε τις απειλές, δεν θα σταματήσετε ποτέ το δημόσιο διάλογο για το σκάνδαλο Novartis και την πλήρη δικαστική του διερεύνηση» τονίζοντας ι τόνισε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ουδέποτε ελέγχθηκε για το αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής.

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι, είτε παραιτείστε είτε δεν παραιτείστε η κρίση της δικαιοσύνης για το αν ένα αδίκημα παραγράφεται ή δεν παραγράφεται, είναι κρίση δημόσιας τάξης και δεν εξαρτάται από τον ελεγχόμενο ή από τον κατηγορούμενο ή από οποιονδήποτε άλλον. Αφήστε τους θεατρινισμούς» σημείωσε συγκεκριμένα ο Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως είπε, «η υπόθεση Novartis, λοιπόν, πρωτίστως δεν μπόρεσε δικαστικά να διερευνηθεί ούτε από τη Βουλή ούτε από τη δικαιοσύνη ως προς το αδίκημα της απιστίας. Το αδίκημα της δωροδοκίας, που υπήρχαν αναφορές στη δικογραφία -δεν έχω δικαίωμα να κάνω χρήση των στοιχείων αυτών, αλλά όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι υπήρχαν αναφορές- είναι θέμα προς διερεύνηση. Αν θα αποδειχθεί, αν θα διασταυρωθούν λογαριασμοί, αν θα γίνει το ένα ή το άλλο, είναι άλλο θέμα. Αλλά αυτό είναι το σκάνδαλο Novartis, αυτή είναι η σκευωρία».