Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη μεταβατικός πρόεδρος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» (ΚΕΛΑΝ), εκπρόσωπος Τύπου και στενός συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα, Πάρις Κουρτζίδης.Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 4.127 από τα συνολικά 4.419 ενεργά μέλη του ΚΕΛΑΝ.

Ads

Ο Π. Κουρτζίδης προαναγγέλλει ότι «τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η νέα Πολιτική Γραμματεία (το προσωρινό όργανο που μέχρι σήμερα ονομαζόταν Εθνικό Συμβούλιο), όπως αυτή εγκρίθηκε μετά από πρότασή μου από τη βάση, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (τρεις ακόμη), καθώς και επιπλέον πρόσωπα κύρους και εμπειρίας”. ¨Ασφαλώς σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΛΑΝ και Πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, τον οποίο και θα προτείνω για πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του 1ου συνεδρίου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», προσθέτει ο μεταβατικός πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ.”

Προηγήθηκαν αψιμαχίες με την οικογένεια του Γ. Τράγκα που φαίνεται ότι δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Π. Κουρτζίδη, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταγγείλει απαγωγή του από άνδρες της ασφάλεια του Β. Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρώην συνεργάτη του Κ. Καραμανλή Ν. Καραχάλιο και μέσω αυτού με τις κινήσεις που δραστηριοποιούνται δεξιά ή στις παρυφές της ΝΔ, από τους “Ριζοσπάστες” του Σ. Τσιτουρίδη μέχρι τους “Χριστιανοδημοκράτες” του Ν. Νικολόπουλου, από την ομάδα Μαριά μέχρι τους καραμανλικούς πρώην υπουργούς Χρ. Ζώη, Αρ. Ντινόπουλο, Αρ. Σπηλιωτόπουλο κα. 

Ads

Η ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα συμμαχικό σχήμα με διάφορες συνιστώσες υπό μία ηγεσία που θα αναδειχθεί σε ιδρυτικό συνέδριο ενός νέου φορέα.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι υπάρχει χώρος για νέο δεξιό κόμμα και το έχει σίγουρα υπόψη του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω της κριτικης του στη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να τον θεωρούν στο επιτελείο του πρωθυπουργού ύποπτο φυγής.

Οπως εξηγεί ένας από τους συμμετέχοντες στις διεργασίες, συνεκτικός ιστός όσων ενδεχομένως θα συνεργαστούν με το κόμμα του Γ. Τράγκα δεν είναι τόσο πολιτικός-ιδεολογικός, όσο ο αντισυστημισμός-αντιμητσοτακισμός με σημείο αιχμής θέματα διαπλοκής και διαφθοράς όπως οι ίδιοι την ορίζουν.