1Το τηλεφώνημα Ζάεφ έγινε, οι εκκρεμότητες παραμένουν. Ο διπλωματικός μαραθώνιος συνεχίζεται αφού απομένουν σημαντικά βήματα για την τελική συμφωνία. Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Ζόραν Ζάεφ προανήγγειλε συμφωνία για το όνομα την Τρίτη, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς δήλωσε, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ: Το αποφασιστικό βήμα έγινε, την Τρίτη το όνομα. 

Ads

2Αναμέτρηση στη Σιγκαπούρη: Οι προσδοκίες της συνάντησης Τραμπ – Κιμ. Τι προσδοκούν οι δύο ηγέτες από την ιστορική συνάντηση και ποιες οι εκτιμήσεις των αναλυτών. 

3. Η Ισπανία θα δεχτεί τελικά το πλοίο Aquarius της γαλλικής ΜΚΟ «Μεσόγειος SOS», στο οποίο επιβαίνουν 629 μετανάστες, 123 ανήλικα και 7 έγκυες, οι οποίοι διασώθηκαν σε έξι διαφορετικές επιχειρήσεις στα ανοικτά της Λιβύης τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Αρχικά το πλοίο κατευθυνόταν προς την Ιταλία ωστόσο, ο νέος ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.  Σημειώνεται ότι, νωρίτερα ο δήμαρχος του Παλέρμο αψηφώντας την εντολή της ιταλικής κυβέρνησης για το κλείσιμο των λιμανιών της Ιταλίας στο πλοίο, δήλωσε ότι θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό του στην πρωτεύουσα της Σικελίας. 

4Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η Λαγκάρντ δήλωσε πως το ΔΝΤ «θα παραμείνει στο πρόγραμμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», εννοώντας χρηματοδοτικά ή συμβουλευτικά.

Ads

5Μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπ. Προστασίας του ΠολίτηΤόσκας κατά Ρουβίκωνα και Μητσοτάκη: Χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα». Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις για τους 20 του Ρουβίκωνα

6. Το ναζιστόμετρο της Χρυσής Αυγής. Το ερωτηματολόγιο στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα υπό στρατολόγησει μέλη. 

7Ο Ερντογάν εξόργισε τον Πούτιν: Παιχνίδια όχι με εμάς! Επικίνδυνο «παιχνίδι» αποφάσισε να «παίξει» η Τουρκία και με τη Ρωσία, σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών φαίνονταν να περνούν μία «’Ανοιξη», χωρίς, ωστόσο, ουδείς, σε Άγκυρα, Μόσχα αλλά και διεθνώς, να πίστευε πραγματικά ότι επρόκειτο για κάτι ουσιαστικότερο από μια «λυκοφιλία» ανάγκης.

8. Με Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών) και Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ οι απαντήσεις των θεμάτων

9Μυστήριο με το θάνατο 30χρονου στον Πύργο. Ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος βρέθηκε νεκρός σε κεντρικό σημείο της πόλης του Πύργου τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από τηλεφώνημα αγνώστων στις αρχές για υποτιθέμενο τροχαίο δυστύχημα στο σημείο.

10Το τηλέφωνό μας, μας ακούει και δεν είναι παράνοια! Μπορεί για παράδειγμα να συζητάμε με κάποιον φίλο μας για ένα ταξίδι που επιθυμούμε και την επόμενη μέρα να λαμβάνουμε διαφημίσεις στο Facebook για φτηνές πτήσεις προς τη χώρα των ονείρων μας. Τι συμβαίνει; Μας ακούνε στ’ αλήθεια τα smartphone μας;

* Σκίτσο του Latuff για τον Ρόμπερ ντε Νίρο, ο οποίος στη διάρκεια απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής απονομής των βραβείων Τόνι, το βράδυ της Κυριακής δήλωσε από τη σκηνή του Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης «Ένα πράγμα θα πω. Να πάει να γα@@@θεί ο Τραμπ»