1) Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών με την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Τσαβούσογλου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο φόντο του δημοσιεύματος του ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει λάβει εντολή να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο στο Αιγαίο γι’ αυτό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Αλλά και στο φόντο της αναβολής της παραλαβής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S400. Είναι προφανές, ότι με την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Ερντογάν επιχειρεί να αλλάξει ξανά την ατζέντα σε πιο ευνοϊκά, για τον ίδιο, πεδία. 

Ads

2) «Δεν βιάζεται» για συμφωνία λέει τώρα η ΠΓΔΜ, με ανακοίνωση του υπουργείου της των Εξωτερικών.

3) Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Washington Group στο Παρίσι για το ελληνικό χρέος και την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Στην περίπτωση που ο συμβιβασμός δεν επέλθει, το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι εκείνο της εμπλοκής του Ταμείου στην μετα-μνημονιακή Ελλάδα σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.

4) Το (μη πατριωτικό) «unfair» του Κυριάκου Μητσοτάκη:  Επέλεξε την πιο κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το Μνημόνιο για να πάει σε ένα διεθνές φόρουμ και να δηλώσει εκείνο που δεν δηλώνουν ούτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, ούτε καν το ΔΝΤ.

Ads

5) Σφαγή στο υπουργείο Παιδείας: Δεν συμπλήρωσες το κουτάκι; Στην ανεργία. Πάνω από εκατό αναπληρωτές, εργάζονται χρόνια στην Ειδική Αγωγή και φέτος εξαιτίας μιας προβληματικής διαδικασίας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής δεν είδαν τα ονόματά τους στον κατάλογο των αναπληρωτών.

6) Mεγάλη φωτιά σε καταυλισμό μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα [ΒΙΝΤΕΟ]: Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε καταλύματα που έμεναν οι μετανάστες εργάτες γης στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι καλύπτουν τα κυκλώματα στην «Κολομβία» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας;

7) Στο πρώτο μάθημα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εξετάστηκαν σήμερα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι.

8) Καισαρικές: Όταν γεννιέται ο άνθρωπος, μια «αγορά» γεννιέται. Ελλάδα τα τελευταία χρόνια «κερδίζει» μια πρωτιά. Όχι όμως θετική. 

9) Τι σημαίνει η έξωση στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού. Το Tvxs.gr επισκέφτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο που από τη δημιουργία του το 2011 αποτέλεσε πρότυπο δομής αλληλεγγύης. 

10) Γεννιούνται για να υποφέρουν: Βιομηχανία πειραμάτων σε σκυλιά στις ΗΠΑ [Βίντεο]. Τα πειράματα σε ζώα συνεχώς αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι περίπου 61.000 σκύλοι χρησιμοποιήθηκαν στις Η.Π.Α. για πειράματα μόνο το 2016.

11) Επτά Νέες Ταινίες στις Αίθουσες: Αποδομώντας τον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Η καινούργια Κινηματογραφική Εβδομάδα μας υποδέχεται με επτά νέες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες, αρκετές εκ των οποίων έχουν ευτυχώς κάποιο ενδιαφέρον.