1) Τα μηνύματα Τσίπρα για Mακεδονικό και ΔΝΤ: Οι μαραθώνιες συζητήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δείχνουν να εξελίσσονται σε καθοριστικό βήμα για την λύση, χωρίς όμως τίποτε να έχει κλειδώσει ακόμη και τίποτε να θεωρείται δεδομένο. 

Ads

2) Ως ένα ακόμη σαφές μήνυμα πως το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο εκλαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόφσκις. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε πως στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Η Μέρκελ πάντως θα ήθελε να απαλλαγεί από το Ταμείο…

3) Καρφιά δικαστών του ΣτΕ κατά Σακελλαρίου: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σημερινή ανακοίνωση του, μία ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου επισημαίνει ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του». Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις εντυπώσεις που προκάλεσε η άκρως πολιτική δήλωση του Ν. Σακελλαρίου με την οποία συνόδευσε την παραίτησή του.

4) Τεχνική συμφωνία έως το Σάββατο εκτιμά ότι θα υπάρξει, αξιωματούχος της κυβέρνησης, καθώς οι θεσμοί θεωρούν ότι είναι εφικτοί οι στόχοι που έχουν τεθεί για την πορεία του προϋπολογισμού τόσο για 2018 αλλά και για το 2019. 

Ads

5) Και στο εμπόριο αναβολικών η μαφία των αντικαρκινικών. Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι στην Πεύκη.

6) Ιταλία: Κυβέρνηση έχουμε, πρωθυπουργό δεν έχουμε… ακόμα. Διαφορετική προσέγγιση ως προς το κυβερνητικό συμβόλαιο που θα πρέπει να υπογράψουν έχουν τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα. Τα πρώτα αφήνουν να διαρρεύσει ότι η συμφωνία έχει κλείσει. Η δεύτερη, όμως, θεωρεί -όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica- ότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά σημεία.

7) Τέρμα οι «εναγκαλισμοί» Βόρειας και Νότιας Κορέας: Επικεφαλής διαπραγματευτής της Βόρειας Κορέας αποκάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας «αδαή και ανίκανη», κατήγγειλε τα αεροπορικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και απείλησε να σταματήσει όλες τις συνομιλίες με τον Νότο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Πιονγκγιάνγκ.

8) Ο 80χρονος σύντροφός της φέρεται να είναι ο δολοφόνος της 77χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα.

9) ‘Ενα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης με το όνομα Γάζα: Η πιο γνωστή παρομοίωση της Λωρίδας της Γάζας, που για άλλη μια φορά έγινε τόπος σφαγής των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, είναι μια «μεγάλη ανοιχτή φυλακή». Η πραγματικότητα όμως που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι Παλαιστίνιοι σε αυτήν, καθιστούν ακόμη και μία φυλακή μακράν καλύτερη.

10) Ξέφυγε ο Έμπολα στο Κονγκό: Η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί από την ύπαιθρο στην πόλη, προκαλώντας φόβους στις αρχές, που κάνουν λόγο για μια επιδημία που θα είναι όλο και πιο δύσκολο να περιοριστεί.

11) Διαβάστε επίσης: Το «κάθαρμα» της Marvel επιστρέφει!