1) Σκληρό πόκερ στη Σόφια για το Μακεδονικό: Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις ενόψει της αυριανής επίσημης συνάντησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στην Σόφια, όπου βρίσκεται ήδη ο Ελληνας πρωθυπουργός, για τη Σύνοδο ΕΕ – Δ. Βαλκανίων.

Ads

2) Το δίλημμα της Αθήνας: Να μείνει ή να φύγει το ΔΝΤ; H απάντηση θα δοθεί το αργότερο έως την 1η Ιουνίου και όσοι ρισκάρουν προβλέψεις δείχνουν «αρνητικό κλίμα» για το ΔΝΤ.

3) Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου επρόκειτο να αποχωρήσει στις 30 Ιουνίου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας. Αντί της συνταξιοδότησης όμως, ο ίδιος επέλεξε μια ηχηρή παραίτηση μόλις ενάμιση μήνα νωρίτερα- παραίτηση, η οποία ανακοινώθηκε σε μια φορτισμένη συνέντευξη Τύπου και συνοδεύτηκε από μια άκρως πολιτική δήλωση.

4) «Μίλησε» ο καταγραφέας του Mirage 2000 – Τι σκότωσε τον Γ. Μπαλταδώρο: Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.

Ads

5) Μήνυμα Β. Κορέας προς ΗΠΑ: Αποπυρηνικοποίηση από όλους, αλλιώς…: Η Πιονγιανγκ ξεκαθάρισε στην Ουάσιγκτον πως δεν θα αποδεχθεί μια «μοίρα» τύπου Λιβύης.

6) Το «βαθύ λαρύγγι» της μαφίας των αντικαρκινικών: Μια γυναίκα φαίνεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο σχετικά με τη δράση του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων.

7) Πέντε Αστέρια – Λέγκα του Βορρά: Θα εκτροχιάσει ο ιταλικός συνασπισμός την Ευρώπη; Δύο μήνες μετά τις ιταλικές εκλογές η κατάσταση στη χώρα δείχνει να παίρνει μια κατεύθυνση που δεν ικανοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.

8) Operation Hotel: Ο Ισημερινός παρακολουθούσε τον Ασάνζ με τη βοήθεια των Βρετανών. Σύμφωνα με τον Guardian, το Κίτο οργάνωσε μια επιχείρηση ο προϋπολογισμός της οποίας έχει φτάσει τα 5 εκατομμύρια δολάρια με στόχο αρχικά να «προστατεύσει και να στηρίξει» τον Ασάνζ προτού στραφεί στη συστηματική παρακολούθηση των κινήσεών του.

9) Black Cube: Πράκτορες της Μοσάντ για ενοικίαση και βρόμικες δουλειές. Tι κοινό έχει ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ, μεγαλοπαραγωγός του κινηματογράφου, Χάρβεϊ Γουάινστάιν, με τον Τραμπ, τον Ομπάμα και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν;

10) «Ψυχρός Πόλεμος» για έναν Χρυσό Φοίνικα: Το Σάββατο 19 Μαΐου, ολοκληρώνεται το 71ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και εικοσιμία ταινίες, οι οποίες προβλήθηκαν στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα της διοργάνωσης, από τον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι, μέχρι το «Βιβλίο των Εικόνων» του Ζαν – Λυκ Γκοντάρ.