1Ανάπτυξη 1,9% και ανεργία κάτω από το 20% για το 2018 στην Ελλάδα προβλέπει η Κομισιόν. Τι σημαίνουν οι προβλέψεις της Κομισιόν για μέτρα και αντίμετρα. «Φρένο» στη μετάθεση των περικοπών στις συντάξεις. Το μήνυμα Τσακαλώτου. 

Ads

2. Καταδικάστηκε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ο Τούρκος που συνελήφθη στις ΚαστανιέςΚυβερνητικές πηγές σε Tvxs.gr για τη σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές: «Θα ακολουθηθεί κατά γράμμα ο νόμος». Και… Η αντίδραση Τόσκα όταν έμαθε για τη σύλληψη του Τούρκου στις Καστανιές [ΒΙΝΤΕΟ].

3Τσίπρας από την Λήμνο: «Στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη» [Βίντεο]. Έργα ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ βαίνουν προς υλοποίηση στο νησί της Λήμνου, στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για το Βόρειο Αιγαίο, είπε ο πρωθυπουργός. Οι διάλογοι του Τσίπρα με τους Λημνιούς [Βίντεο]. 

4Ποια πέντε κανάλια παίρνουν τηλεοπτικές άδειες και με τη «βούλα» του ΕΣΡΓιατί κόπηκε η εταιρεία Βρυώνη από τις τηλεοπτικές άδειες και ποια η διαδικασία που θα ακολουθήσει. 

Ads

5Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί σε κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων – 15 συλλήψεις. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας, αναμένονται και άλλες συλλήψεις. 

6Άνω κάτω τα κόμματα με το νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια το οποίο υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή. Παραλήρημα χρυσαυγίτη στη Βουλή: Βιτσιόζοι οι ομοφυλόφιλοι, θέλουν παιδί αντί κατοικίδιο [ΒΙΝΤΕΟ]. 

7Το παιχνίδι πάνω στο πτώμα της ΑΕΠΙ. Μπορεί η ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ να έχει αποφασιστεί, μπορεί η κυβέρνηση να έκανε ειδική διάταξη προκειμένου να δημιουργηθεί Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, μπορεί χθες να ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού που θα τρέξει την υπόθεση, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να προωθηθούν άλλα σχέδια από ομάδες συμφερόντων. 

8Ποιες χώρες ξοδεύουν τα περισσότερα για όπλα. Σύμφωνα με την επισκόπηση του 2017, την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν οι υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ποιά κράτη είναι στο Top 10. 

9Το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο διαχειριστικός δαίδαλος εκατομμυρίων δαπανών. Απευθείας αναθέσεις, φωτογραφικοί διαγωνισμοί, εξαιρέσεις από τους ελέγχους. Του Δ. Μάρδα. 

10Άλλον αέρα αναπνέουν οι πλούσιοι και άλλον οι φτωχοί. Σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμός Υγείας η ποιότητα του αέρα στις πιο εύπορες χώρες βελτιώνεται σιγά σιγά, ενώ ο αέρας στις φτωχότερες χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται. 

Διαβάστε επίσηςΝέες Ταινίες: Οι ιστορίες εκδίκησης έχουν την τιμητική τους