1Παγίδα «τύπου Ιμίων» στήνει η Αγκυρα στο Αιγαίο. Στην κλιμάκωση αυτής της στρατηγικής αποδίδουν κυβερνητικές πηγές τις δηλώσεις Γιλτντιρίμ ότι τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς κοντά στους Φούρνους -έναν ισχυρισμό, τον οποίο διέψευσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του Πενταγώνου. Τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ διέψευσε και ο δήμαρχος των Φούρνων Κορσέων, Γιάννης Μαρούσης. 

Ads

2Μήνυμα σε ΠΓΔΜ: Οι προϋποθέσεις είναι δεδομένες, καλύψτε το έδαφος για συμφωνία. Για την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από την γείτονα να καλύψει το έδαφος που απομένει».

3Η Φώφη απέναντι στο «ιστορικό κεκτημένο» Σαμαρά – Βενιζέλου. Τα εκατέρωθεν μηνύματα, οι διπλές κάλπες, η απλή αναλογική και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Και… Ραγκούσης: Η Γεννηματά πρέπει να έρθει σε ρήξη με τον Βενιζέλο

4Κοντονής: Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί. Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για την φύλαξή τους. Ωστόσο, σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποιον, όπως συνέβη με τις απαγωγές των φερόμενων ως στελέχη του δικτύου Γκιουλέν στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι ανησυχούν αυτοί «οι οποίοι παρέδωσαν τον Οτσαλάν».

Ads

5Επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο [Βίντεο]. Χρήση χημικών χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν τα ΜΑΤ για να απωθήσουν τους φοιτητές που πήγαν να ξηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για την Συρία.

6Έρχονται οι ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και βιομετρικά στοιχεία. Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες – μέλη νέες ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία.

7Στα χέρια της ΕΛΑΣ κύκλωμα trafficking – Φυλάκιζαν αλλοδαπές και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ. Κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από τη Λευκορωσία, τις κρατούσε «αιχμάλωτες» σε διαμερίσματα και τις εξέδιδε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εξάρθρωσε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος. 

8Τραγωδία στη Νάξο: 4χρονη πνίγηκε σε πισίνα. Η μικρή είχε πάει με τη μητέρα της στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται… 

9Διχασμένη η ΕΕ έναντι της Ρωσίας. Η διαχείριση των σχέσεων με τη Ρωσία διχάζει τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος σε σχέση με τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τραμπ… θέλει να φύγει από την Συρία. Και… Λαβρόφ: Χειρότερες και από τον Ψυχρό Πόλεμο οι σχέσεις Δύσης – Ρωσίας

10Η ναζιστική ιστορία πίσω από το σύνδρομο Asperger. Η διαταραχή και το βρώμικο ρατσιστικό παρελθόν της.