1. Σκηνικό παράλληλης έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο στήνει η Τουρκία ρισκάροντας γενικευμένη κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και προκαλώντας ανοιχτά Ευρωπαίους και αμερικανούς. Αποκλιμακώνεται η ένταση μετά το συμβάν στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Επιβεβαιώνουν και ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία ανέφερανότι στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του λιμενικού σώματος που παρακολουθούν διακριτικά. Βίντεο πριν και μετά το επεισόδιο στα Ίμια – Οι κινήσεις των τουρκικών και ελληνικών πλοίων.

Ads

2. Πειραιώς «καλεί» Ραφήνα: Κώστα μίλα… Ο Μητσοτάκης ζητά στήριξη Καραμανλή για Αδωνι και Novartis… Το παρασκήνιο

3. Ο Μοσκοβισί «αδειάζει» Στουρνάρα για την «προληπτική γραμμή». Τι είπε ο Επίτροπος Οικονομίας για τη μεταμνημονιακή εποχή και την ελάφρυνση του χρέους.

4. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι τρία από τα επτά θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σχετίζονται με το σύνολο του ονοματολογικού, έχουν κλείσει.

Ads

5. Καταγγελία Εργαζομένων ΕΡΤ στο Tvxs.gr: Ανάθεση παραγωγών από τη διοίκηση σε συγγενείς και φίλους. «Δυσοσμία σε αναθέσεις και κακοδιαχείριση αποτελούν ιδανικό έδαφος για την απαξίωση της ΕΡΤ».

6. Προσφυγική τραγωδία στον Έβρο: Μητέρα και τα δύο παιδιά της νεκρά στο ναυάγιο του ποταμού.

7. Τη σύλληψη του Νετανιάχου ζητά η Ισραηλινή αστυνομία. Κατηγορείται για μίζες και απάτη.

8. Στη Γερμανία… η κυβέρνηση πέτυχε, αλλά οι κυβερνώντες απεβίωσαν.

9. Η διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2017 έγιναν 24 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της.

10. Η «πρωτεύουσα» της παρένθετης μητρότητας