1) Κυβερνητική πλειοψηφία «154+»…: Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση πιστώνεται όχι μόνον την επαναβεβαίωση της συνοχής της παρά την πίεση προς τον μικρότερο εταίρο, τους ΑΝΕΛ, αλλά και την διεύρυνση της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, στους 154 πλέον, με την προσχώρηση της έως χθες ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Ads

2) Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση Ζουράρι: Η συνάντησή τους έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός.

3) Το πολυνομοσχέδιο και το «βέρτιγκο» της αντιπολίτευσης: Εάν ο κεντρικός πυλώνας της αντιπολιτευτικής τακτικής Μητσοτάκη παραμένει η πρόκληση ρήγματος και αποδυνάμωσης της κυβερνητικής συνοχής, τότε η χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή μάλλον αποτελεί ένα μικρό Βατερλώ για το ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς.

4) Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα: Συνδέουν άμεσα τον χθεσινό σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα με το σμήνος σεισμών που έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες και κρίνουν ως φυσιολογική την μετασεισμική ακολουθία. Πριν ακουστούν όμως οι επιστήμονες, ο Σκάι έσπευσε να «ντύσει» το ρεπορτάζ για τον σεισμό με πλάνα αρχείου ερειπίων

Ads

5) Φρίκη στην Καλιφόρνια: 13 αδέλφια μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση – δεμένους με αλυσίδες και στα όρια της λιμοκτονίας – μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας. Δράστες, οι γονείς τους…

6) Ζεϊμπεκιές στα Επείγοντα:  Μέσα στο χώρο υποδοχής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στήθηκε εν ώρα υπηρεσίας εορταστικό τρικούβερτο γλέντι.

7) Η αστυνομική αυθαιρεσία δικαιώνεται: Το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας αθώωσε τους δύο αστυνομικούς που το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2013 είχαν δώσει εντολή να γίνει σωματικός έλεγχος, ο οποίος κατέληξε σε εξευτελιστικό γδύσιμο της Πόπης Μέλλιου, στον 6ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α., όπου είχε προσαχθεί από αστυνομικούς της «ΔΙΑΣ».

8) Η «μαύρη αλήθεια» πίσω από ένα «άριστο» εκπαιδευτικό σύστημα: Μπορεί το ιαπωνικό εκπαιδευτικό σύστημα να κατατάσσεται στα δέκα καλύτερα παγκοσμίως, ωστόσο μεταξύ του 1972 και του 2013, αυτοκτόνησαν 18.084 παιδιά.

9) Η κληρονομιά του «Ισλαμικού Κράτους»:  Ενώ στο πεδίο της μάχες οι τζαχαντιστές έχουν ουσιαστικά ηττηθεί, οι αρχές ασφαλείας στην Συρία και το Ιράκ αντιμετωπίζουν ένα άλλο, ακόμη πιο δύσκολο και σοβαρότερο, πρόβλημα: Την ιδεολογική και ψυχολογική κληρονομιά που άφησε το καθεστώς του ISIS στις περιοχές που κατείχε, κυρίως στα μικρά παιδιά που έπρεπε να παρακολουθήσουν τη βία των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων των βάναυσων δημόσιων και εκτελέσεων.

10) Τι σκότωσε τους Αζτέκους; Για πολύ καιρό υπήρχε η θεωρία πως η πανούκλα εξαπλώθηκε από τους αρουραίους. Όμως, τα συμπεράσματα δύο νέων επιστημονικών μελετών, ανατρέπουν αυτά τα δεδομένα.