1) Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε στη Βουλή η, γεμάτη εντάσεις, συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο υπερψηφίστηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.  «Ολοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία» υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ομαδικό «πυρ» από την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Στο μεταξύ, στους δρόμους της Αθήνας τα συνδικάτα διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου, με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιούν πορεία το πρωί και το ΠΑΜΕ το απόγευμα.

Ads

2) Η δύσκολη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Η ιλαροτραγωδία Ζουράρι ίσως είναι και η αφετηρία  επαναπροσδιορισμού των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, με τον Πάνο Καμμένο να δείχνει ότι έχει λάβει και κατανοήσει το «μήνυμα». Κατά τα άλλα, μένει να δούμε εάν η παραίτηση Ζουράριανοίγει παράθυρο αλλαγών στην κυβέρνηση – αλλαγών, που κάποιοι εισηγούνται εδώ και καιρό στον πρωθυπουργό εν είδει διορθωτικών κινήσεων.

3) Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου καθώς και κατά του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για υπόθεση φόρου που ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να αποφύγει. 

4) Το ότι η Ελλάδα είναι μια γερασμένη, πληθυσμιακά, χώρα, με τους σχετικούς αρνητικούς ρυθμούς να βαίνουν κλιμακούμενοι, αποτελεί κοινό τόπο σε όλες τις σχετικές μετρήσεις. Τι κάνουμε, όμως, ή τι δεν κάνουμε για να αντιμετωίσουμε αυτήν την πολυεπίπεδη απειλή;

Ads

5) Σάλος έχει προκληθεί με τα όσα έγιναν στα καμαρίνια της παράστασης «Πετά Πετάει» του Θεάτρου Χυτήριο. Ηηθοποιός Σοφία Παυλίδου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συνάδελφό της, Μάνο Παπαγιάννη

6) ΣτηνΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη, εντάσσεται,  η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

7) Νοσηρότητα δίχως τέλος: Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο πατέρας που κατηγορείται ότι βίασε την ηλικίας μόλις 7 ετών κόρη του.

8) Ακόμη μία απώλεια από το σύμπαν της ροκ: Η τραγουδίστρια Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν του ιρλανδικού συγκροτήματος εναλλακτικού ροκ The Cranberries απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 46 ετών.

9) Σε μια εποχή όπου ως νούμερο ένα ασθένεια χαρακτηρίζεται η κατάθλιψη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν πως υποφέρουν από μοναξιά και αδυναμία να συνάψουν ερωτικές σχέσεις,η βιομηχανία της τεχνολογίας, μετά από χρόνια μελετών, είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό τα sexbots.

10) Γιατί οι κροίσοι της Silicon Valley θέλουν εναγωνίως μια «θέση» στο Διάστημα: Ξεχάστε τις επαύλεις της χλιδής και τις θαλαμηγούς. Για την ελίτ της νέας τεχνολογίας το απόλυτο status symbol είναι η εξερεύνηση του Διαστήματος.