1. Έξι υποψήφιοι για επτά τηλεοπτικές άδειες. Ποιοί κατέθεσαν αίτηση στο ΕΣΡ. Οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τις άδειες, συνεπώς, δεν θα χρειαστεί να γίνει πλειστηριασμός και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν 35 εκατ. ευρώ με τη δυνατότητα να δώσουν το εν λόγω ποσό σε δέκα ετήσιες ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ. Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι εφικτά [ΒΙΝΤΕΟ].

Ads

2Mega Παρασκήνιο: Αναπάντητα ερωτήματα και ανοιχτά σενάρια. Η αδιάθετη τηλεοπτική άδεια, η απειλή του «άμεσου» λουκέτου, το μήνυμα των εργαζομένων και τα δύο έκτακτα δελτία ειδήσεων για τις δραματικές εξελίξεις στο σταθμό που απειλείται με «ξαφνικό θάνατο» εξαιτίας της απόφασης των μετόχων να μην διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια. 

3. Υπό άκρα μυστικότητα συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ. Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ φέρεται να εξετάζει σοβαρά και να προωθεί σχετικό σχέδιο για δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Μετά την παρέμβαση της Εκκλησίας για το ζήτημα της ΠΓΔΜ και την επιστολή που έστειλε ο Ιερώνυμος στον Τσίπρα, ο πρωθυπουργός απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. 

4Τρικάκια της ΧΑ, ναζιστικά σύμβολα, όπλα και εκρηκτικά στα σπίτια των μελών της «ΑΠΕΛΛΑ». Τέσσερις οι συλληφθέντες, οι οποίοι ετοίμαζαν νέα επίθεση, καθώς μεταξύ άλλων, βρέθηκε και έτοιμος εκρηκτικός μηχανισμός. 

Ads

5Στη «μαύρη λίστα» των υπηρεσιών ασφαλείας το πλοίο «βόμβα» που εντοπίστηκε στην Κρήτη. Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έλαβαν, από την Εισαγγελία Πειραιά, τα μέλη του πληρώματος του Andromeda. 

6Εκπαιδευτικοί σε διάταξη μάχης με φόντο το υποχρεωτικό ωράριο. Η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 6 ώρες την ημέρα, ακόμη κι αν έχουν ολοκληρώσει τα διδακτικά τους καθήκοντα. 

7«Έφυγε» ο άσος των γηπέδων Τάκης Λουκανίδης. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα, κάνοντας μεγάλη καριέρα με την Δόξα Δράμας και τον Παναθηναϊκό.

8Όπρα, η σημειολογία μιας υποθετικής υποψηφιότητας. Το τι θα γίνει πραγματικά με το χρίσμα των Δημοκρατικών στην επόμενη εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ είναι ακόμη αβέβαιο. 

9Τα CINEmojis αξιολογούν τις οκτώ νέες ταινίες της κινηματογραφικής εβδομάδας, που είναι εντυπωσιακή. 

10Οι χρυσές μπίζνες των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Τα κέρδη της «βιομηχανίας» αυτής συναγωνίζονται της Google, το «παιχνίδι» της φρενάρει την επιστήμη. 

* Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ από την «Αυγή»