1Ένας ακόμη νεκρός από τη φονική καταιγίδα. Στους δεκαέξι οι νεκροί, ακόμη τέσσερις αγνοούμενοι, οι έρευνες σε εξέλιξη. Στις πληγείσες περιοχές ο Αλέξης Τσίπρας [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες. Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική

Ads

2Η τραγωδία της Μάνδρας και το έγκλημα των μπαζωμένων ρεμάτων. Η καταστροφική ανθρώπινη παρέμβαση στην περιοχή διδάσκεται ως μάθημα στο πανεπιστήμιο. 

3Η καταστροφή στη Δυτική Αττική από ψηλά [Βίντεο]. Όσα άφησε πίσω της η φονική καταιγίδα. 

4Μετά την «Ευρυδίκη» ο μεσογειακός κυκλώνας Ζήνωνας θα χτυπήσει τη χώρα. Πού και πότε θα χτυπήσει. 

Ads

5. Tvxs Αποκλειστικό: «Το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής αγνοούσε τις κοινωνικές επιπτώσεις του». Τι αποκαλύπτει έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

6Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πύλες

7ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ. Η προεκλογική εκστρατεία θεωρείται ήδη λήξασα, το debate μεταξύ Γεννηματά και Ανδρουλάκη ακυρώνεται, και ο αρχηγός του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα εκλεγεί την Κυριακή σε κλίμα σιωπηλής πολιτικής φόρτισης. 

8Κάτι τρέχει στη ΝΔ: Ο Γεωργιάδης σταματάει τις τηλεπωλήσεις. Με ένα μήνυμά του στο Twitter, που προκαλεί πολλά ερωτήματα σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ σε βάρος του αντιπροέδρου του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως σταματάει τις τηλεπωλήσεις.

9Τεχνική συμφωνία στις 4 Δεκέμβρη: Ο οδικός χάρτης για αξιολόγηση και χρέος. Τα μηνύματα των Βρυξελλών για πλειστηριασμούς και ΔΕΗ. 

10Σε δίκη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος. Εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη όχι μόνο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα. 

* Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη από την «Εφημερίδα των Συντακτών»