1Και τελικά…δεν φεύγει η Eldorado Gold από την Ελλάδα. Κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός» ανακοίνωσε σήμερα πως τελικά δεν θα αναστείλει τις εργασίες, όπως είχε απειλήσει με τελεσίγραφο, το οποίο θα έληγε αύριο Παρασκευή. Μάλιστα η εταιρεία εκφράζει τώρα την ικανοποίησή της για τον «εποικοδομητικό διάλογο», όπως λέει, αν και δεν άλλαξε κάτι στη στάση της κυβέρνησης, η οποία επιμένει πως όλα τα ανοιχτά ζητήματα θα λυθούν μέσω της διαιτησίας. 

Ads

2Η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη μέσω Κρήτης. Τα δύο μοντέλα της ανάπτυξης και η τρίτη αξιολόγηση. 

3Μπλακ άουτ με την εκλογή αρχηγού στην κεντροαριστερά. «Όχι» από τη Vodafone στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία, στον αέρα και η ημερομηνία εκλογής. 

4Δεύτερη φορά με αλκοόλ, δια βίου αφαίρεση του διπλώματος. Οι νέες διατάξεις που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ads

5Μαρτυρία στο tvxs.gr για το «σχολειό του θανάτου» στο Μεξικό: Ήταν ακατάλληλο. Ανάμεσα στα κτίρια που ισοπεδώθηκαν στον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ ήταν και το σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, στα συντρίμμια του οποίου εντοπίστηκαν νεκρά 21 παιδιά και αγνοούνται ακόμη 20. Ο Φρανσίσκο Φοντάνα Πατάν που μένει ακριβώς δίπλα στο σχολείο του θανάτου μίλησε στο tvxs για όλα όσα είδε και έζησε την ώρα του σεισμού.

6Ο Ερντογάν «κόβει» Ατατούρκ και Θεωρία της Εξέλιξης από τα σχολεία. Τώρα οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία είναι υποχρεωμένοι να διδάξουν τη τζιχάντ. 

7Η Καταλονία και «ο φόβος της Δεύτερης Ρεπούμπλικα». Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι το βράδυ της Τετάρτης σε διάγγελμά του, κάλεσε την κυβέρνηση της Καταλονίας να κάνει πίσω, να επιστρέψει στη δημοκρατία, να υπακούσει στους νόμους γιατί «το δημοψήφισμα είναι μια χίμαιρα».

8Τέλος ο Αλαφούζος από τον Παναθηναϊκό: Φεύγει αφήνοντας χρέος πάνω από 40 εκατ. ευρώ, λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την εξαγορά της ΠΑΕ. 

9«Εσύ τι φορούσες;»: Όταν κατηγορούμε τα ρούχα και όχι τον βιαστή. Μία δημιουργική έκθεση, που οργανώθηκε στο πανεπιστήμιο του Κάνσας δίνει ηχηρή απάντηση. 

10. Το tvxs για τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα: Οκτώ νέες ταινίες κυκλοφορούν στις Κινηματογραφικές Αίθουσες