1Το πλάνο Τσίπρα στον δρόμο για την ΔΕΘ. Οι επενδύσεις και ο Μακρόν, η επιχειρηματικότητα με «κοινωνικό πρόσημο», το νέο Δημόσιο. Και… Τσίπρας: Η αλληλέγγυα οικονομία υπόθεση όλων των πολιτών είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο Impact hub Athens, τη δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Ads

2Ποιος θα πληρώσει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ; Το μεγάλο οικονομικό «αγκάθι» στη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα. Αρχές Νοεμβρίου οι εκλογές για τη νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Ο Μανιάτης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του

3. Γαβρόγλου: Προαιρετικές οι εξετάσεις του Ιανουαρίου. Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σχετικά με την κυβερνητική πρόταση για το νέο Λύκειο. 

4Politico: Γιατί ο Κιμ δεν φοβάται τον Τραμπ. Οι 5 λόγοι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν όχι μόνο δεν φοβάται αλλά ξέρει πολύ καλά τι κάνει… Και: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ πάνω από την ΚορέαΗ Β.Κορέα προειδοποιεί την Ιαπωνία για την «επικείμενη αυτοκαταστροφή της»

Ads

5Χάος αφήνει πίσω του ο Χάρβεϊ – 37 νεκροί και ζημιές δισεκατομμυρίων. Και… Δύο εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών στο Τέξας. Η εταιρία είχε απομακρύνει από την Τρίτη τους εναπομείναντες εργαζόμενους. 

6Το μήνυμα της 18χρονης από την Πετρούπολη: «Μαμά μη γυρίσεις ο μπαμπάς δεν αλλάζει». Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 18χρονη, που διασώθηκε από πυροσβέστες μαζί με τον πατέρα της, μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά της οικογένειας. Τι έδειξε η έρευνα για τα τραύματα από μαχαίρι που έφερε η νεαρή. 

7120 δόσεις για οφειλές μέχρι 20.000 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

8Η Φινλανδία στειρώνει τους τρανς. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί η φινλανδική κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την απόφαση και αγνόησε τις συστάσεις. 

9Η Νορβηγία έχει την απάντηση στην σπατάλη τροφίμων. Σουπερμάρκετ και νέες εφαρμογές για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο. 

10. Ο αληθινός Ιντιάνα Τζόουνς και το μυστήριο της αρχαίας βαβυλωνιακής πινακίδας. Είναι ο αρχαιότερος και πλέον ακριβής πίνακας τριγωνομετρίας που έχει αποκαλυφθεί ποτέ;