1) «Κλείδωσε» η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την Πέμπτη το πρωί. Δείτε τις εκτιμήσεις.

Ads

2) ‘Ενα μάλλον αναπάντεχο «αντάρτικο» ταλανίζει τις τελευταίες ώρες την Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις απόπειρες ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό. Την ίδια ώρα, το Ρωσικό πρακτορείο Sputnik, σε ανταπόκριση από την Εσθονία, αναφέρει πως μετά την αντίδραση της Ελλάδας οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις του επίσημου κειμένου για το επίμαχο συνέδριο της εσθονικής προεδρίας στην ΕΕ.

3) Η ιδεολογική «αναβάπτιση» του ναζισμού, μέσα από το παράδειγμα των Βαλτικών χωρών και της διαδικασίας «αποκομμουνιστικοποίησης», που οδήγησε σε άγριο κατασταλτικό πογκρόμ και επικίνδυνη αναθεώρηση της ιστορίας. 

4) Εδώ και δυο ημέρες ένα είναι το ερώτημα – πρωτοσέλιδο σε όλο τον ιταλικό Τύπο: «Πως ένας σεισμός κάτω των 4 Ρίχτερ προκάλεσε τέτοιες καταστροφές;». Οι απαντήσεις είναι πολλές, δεν είναι μία και οι παράγοντες συνδέονται μεταξύ τους. Όλοι οι ιθύνοντες, όμως, συμφωνούν ότι στην Ίσκια τα σπίτια ήταν πολύ εύκολο να μετατραπούν σε ερείπια

Ads

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

5) Διατροφική «βόμβα»: Χιλιάδες Βρετανοί μπορεί να μολύνθηκαν με ηπατίτιδα Ε από αλλαντικά. Οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα  προϊόντα μολύνονται από το αίμα των μη αποστειρωμένων χοίρων. 

6) Δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να προμηθευτεί το Δημόσιο το σύστημα ασφαλείας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαπιστώνει ο Εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλος ο οποίος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και άλλων 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

7) Εντός της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.

8) Παραστρατιωτικοί και μαφιόζοι εμποδίζουν πρόσφυγες να φτάσουν στην Ιταλία.

9) Ο απομονωμένος κ. Τραμπ: Πόσο θ’ αντέξει ή θα τον αντέξουν; Η κατακραυγή για την αντίδραση του Τραμπ στην αιματοβαμμένη επίδειξη ακροδεξιάς βίας στο Σάρλοτσβιλ συνεχίζεται, τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και διεθνώς.

10) «Πράσινο φως» για το διαζύγιο ενός ζευγαριού άναψε δικαστήριο στην πολιτεία Ραζαστάν της βόρειας Ινδίας, μετά από την άρνηση του συζύγου να χτίσει τουαλέτα στο σπίτι τους.