1) Τσίπρας στη Σύνοδο του Νότου: «Ηρθε ώρα για λύση στο ελληνικό χρέος», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Νότου στη Μαδρίτη. Οριστική λύση για την Ελλάδα, ζήτησε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Την ίδια ώρα, ο γόρδιος δεσμός του ελληνικού χρέους τίθεται επί τάπητος από σήμερα, αρχής γενομένης από το ραντεβού της Ανγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο και με κομβικό χρονικό ορίζοντα την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ από τις 21 έως τις 23 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.  Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει, ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις προτού εξεταστεί το αν η χώρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους. Η συμφωνία της Μάλτας δεν αμφισβητείται, σημειώνει η ελληνική κυβέρνηση. 

Ads

2) Crash test στη συμφωνία της Μάλτας με Φίλη και «53»: Με την μαχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς ή με τον «εσμό των νεοφιλελεύθερων και πορφυρογέννητων»; Με αυτό το δίλημμα, όπως το διατύπωσε στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλεξης Τσίπρας χαράσσει την – μετά Μάλτας – πολιτική του στρατηγική, οριοθετεί τον εκλογικό ορίζοντα στο 2019 και απευθύνει το ερώτημα τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινωνία.

3) Για την Ελλάδα και την ειρήνη η συγκλονιστική ομιλία Μελανσόν στη Μασσαλία: «Ελληνες, αν εμείς οι Γάλλοι απελευθερωθούμε πρώτοι από τα δεσμά του χρήματος, να είστε βέβαιοι ότι θα έρθουμε για τη σωτηρία σας», τόνισε ο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες στη Μασσαλία.

4) Το εμπόριο βοδινού κρέατος… και το πυρηνικό πρόγραμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν: Η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ότι η πυραυλική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της Συρίας αποτελεί προειδοποίηση και για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας και ότι οι χώρες αυτές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με μία παρόμοια αμερικανική αντίδραση, εάν αποτελέσουν κίνδυνο, αποτελεί την πολιτική «ομπρέλα» της αποστολής του αεροπλανοφόρου «USS Carl Vinson» και των πλοίων συνοδείας του στην κορεατική χερσόνησο.

Ads

5) Γιατί οι τζιχαντιστές χτύπησαν στην Αίγυπτο. Μετά την υποχώρησή τους στο Ιράκ και τη Συρία, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη διπλή επίθεσή τους εναντίον δύο εκκλησιών κοπτών στρέφονται στην Αίγυπτο, εκτιμούν οι ειδικοί.

6) Τριάντα έξι χρόνια φυλακή στον Μάριο Σεϊσίδη. Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ληστείας και για τρεις πράξεις απόπειρας ανθρωποκτονίας.

7) Μήνυση της συζύγου Στουρνάρα σε Βαξεβάνη – Τι απαντάει ο δημοσιογράφος: Μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου, για δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζει συκοφαντικά, ζητώντας τη δίωξη και τη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

8) Βεντέτα μετά το φονικό στα Ανώγεια: Έφυγε από το χωριό η οικογένεια του δράστη που καταζητείται. Ανάστατη είναι η κοινωνία στα Ανώγεια Μυλοποτάμου μετά το χθεσινό θάνατο από πυροβολισμό του 23χρονου κτηνοτρόφου από συγγενή του για κτηματικές διαφορές.

9) Τέλος εποχής για την ΕΤΑ: Η σκληρή ιστορία των Βάσκων αυτονομιστών. Πενήντα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της η Βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ κατέθεσε τα όπλα. 

10) Ο κόσμος των πολυεθνικών εκ των έσω. Κοστούμια, γραβάτες, laptop, εταιρικά αυτοκίνητα, αεροπλάνα, ταξίδια, meetings, εκπαιδεύσεις, ανακοινώσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές… Καλώς ήρθατε στις πολυεθνικές!

11) Τα ρομπότ εισβάλλουν και στο κρεβάτι…: Ηδη γίνεται λόγος για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Αυτή εκτιμάται ότι θα έρθει με… ρομποτική μορφή και θα φέρει την αυτοματοποίηση σε πολλούς και σημαντικούς τομείς της ζωής μας, όπως η εργασία, αλλάζοντάς την άρδην κι όχι πάντα προς το καλύτερο. Μπορεί όμως να επηρεάσει και τη σεξουαλική μας ζωή;