1. Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα αλλάξουν διαμηνύουν οι Βρυξέλλες ενόψει στη 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας,  ενώ η τρόικα ζητά μέτρα ύψους 2 δις. ευρώ για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό προκειμένου να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. «Εάν δεν εφαρμοσθούν οι συμφωνημένοι στόχοι για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνει εκταμίευση της επόμενης δόσης», τονίζεται από την ΕΕ.

Ads

2. Υπερπαραγωγή από τη ΝΕΡΙΤ για την κάλυψη ομιλίας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, για την οποία δαπανήθηκαν 16.000 ευρώ και στάλθηκε συνεργείο 26 υπαλλήλων δύο ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για τα «γενέθλια» της ΝΔ.

3.  Αναταραχή ξανά στο εσωτερικό της ΝΔ, με γαλάζια στελέχη να βρίσκονται σε πανικό υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών. Χαρακτηριστικό το επικοινωνιακό αντάρτικο του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου  προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

4. Υπέρ της συμμετοχής στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ψήφισε η βρετανική Βουλή. Παράλληλα, Δανία και Βέλγιο εντάσσονται στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ κατά του ΙΚ. Στο μεταξύ, τζιχαντιστές απειλούν να εκτελέσουν Γερμανό όμηρο στις Φιλιππίνες.

Ads

5. Ότι ήθελε να απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές του 2012, ωστόσο, κάποιοι Έλληνες ηγέτες των συμβούλευσαν να μην το κάνει, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στο βιβλίο του με τίτλο: «Η Ευρώπη στη Θύελλα: Υποσχέσεις και Προκαταλήψεις».

6. Σε εκκρεμότητα παραμένει ο πειθαρχικός έλεγχος των περισσότερων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ οι μισοί από αυτούς που είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

7. Aπαγχονισμένος με ένα σεντόνι βρέθηκε 25χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

8. Κίεβο και Μόσχα κατέληξαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία στα μέτρα για την αποκατάσταση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουκρανία.

9. Την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, ζήτησε ο  εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

10. Σοβαρές διαφωνίες έχουν προκύψει αναφορικά με το περιεχόμενο και τους συντελεστές ανάμεσα στους μετόχους του Mega για το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
 
Διαβάστε επίσης: