1) Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι.  Σφραγίδα «μη σκανδάλου» αλλά και «πολιτικής δικαίωσης» της κυβέρνησης Καραμανλή βάζει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. «Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της αθλιότητας» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, ενώ, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, έκανε λόγο για «συκοφαντίες που κατέπεσαν». Τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ads

2) Οι τρεις μέρες που θα κρίνουν την διαπραγμάτευση. Το παρασκήνιο και οι διαφωνίες στους κόλπους των δανειστών. Πολιτική συζήτηση για μία συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου, αναμένει ο πρόεδρος της Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ.

3) Ανοιχτή ρήξη μεταξύ Σαπέν και ΔΝΤ. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως το ΔΝΤ ζητάει και από την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να δεσμευτεί για τα μέτρα και επισήμανε πως απορρίπτει την στάση του Ταμείου.

4) Δεκάδες γερμανικές τράπεζες «ξέπλεναν» χρήμα από την Ρωσία. Αμφιβόλου προελεύσεως μεταφορές χρημάτων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διεκπεραίωσαν τουλάχιστον 27 γερμανικές τράπεζες.

Ads

5) Ποιοι ήταν οι παρ’ ολίγον παραλήπτες των νέων «τρομο-πακέτων» του Κρυονερίου.

6) «Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» τελικά για τις επαναληπτικές των πανελλαδικών εξετάσεων.

7) Την εφαρμογή «βιωματικών ποινών» για τις τροχαίες παραβάσεις εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών.

8) Μεταπολεμική Συρία χωρίς Ερντογάν ετοιμάζουν Ρώσοι και Αμερικανοί.

9) «Γαλάζιες φάλαινες»: Διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου με στόχο τα παιδιά.

10) Η πρώτη λεσβία σούπερ – ήρωας είναι γεγονός και είναι μέλος των Power Rangers.

* Σκίτσο για το Kosher τη μέθοδο σφαγής ζώων που ήρθε και στην Ελλάδα και προκάλεσε θύελα αντιδράσεων.