1. Ντόναλντ Τραμπ: Η Αμερική πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ομπάμα τέλος. Ο πιο αμφιλεγόμενος άνθρωπος που βρέθηκε ποτέ στο τιμόνι των ΗΠΑ ορκίστηκε σήμερα και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.1. Ντόναλντ Τραμπ: Η Αμερική πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ομπάμα τέλος.1. Ντόναλντ Τραμπ: Η Αμερική πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ομπάμα τέλος. Ο πιο αμφιλεγόμενος άνθρωπος που βρέθηκε ποτέ στο τιμόνι των ΗΠΑ ορκίστηκε σήμερα και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.1. Ντόναλντ Τραμπ: Η Αμερική πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ομπάμα τέλος. Ο πιο αμφιλεγόμενος άνθρωπος που βρέθηκε ποτέ στο τιμόνι των ΗΠΑ ορκίστηκε σήμερα και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Από σήμερα η Αμερική είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του ομιλία αμέσως μετά την ορκωμοσία του, η οποία όπως αναμενόταν ήταν επεισοδιακή. Στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του νέου προέδρου και ξέσπασαν ταραχές. Στους δρόμους εναντίον του Τράμπ κατέβηκε και το Χόλιγουντ. 

Ads

2. Λαγκάρντ σε Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Τη διαβεβαίωση ότι το ΔΝΤ εργάζεται για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα έδωσε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνάντηση που είχαν στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Διαβάστε επίσης: «Ο ανοιχτός εκβιασμός ΔΝΤ και Σόιμπλε» αλλά και το editorial του Tvxs.grΣιγά τα νέα κύριε Τόμσεν

3. Τσίπρας: Δεχόμαστε επέκταση του κόφτη για έναν χρόνο. Επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη μόνο για έναν χρόνο θα περιλαμβάνει η αντιπρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. την ίδια συνάντηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα γίνει δεκτή η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων και διαβεβαίωσε ότι ο κόφτης δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί.

4. Οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το θαμμένο στο χιόνι ξενοδοχείο στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Ανάμεσα τους δυο παιδιά. Συγκλονίζουν οι εικόνες της διάσωσής τους αλλά και οι μαρτυρίες τους. Δείτε το βίντεο και τις μαρτυρίες. Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους οκτώ επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 10, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Ads

5. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μπλοκάκια και τις ασφαλιστικές εισφορές. Δημοσιεύτηκε η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει

6. O Γιάννης Αντετοκούνμπο στον αγώνα των κορυφαίων του NBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα λάβει μέρος στο περίφημο All Star Game του NBA, στον αγώνα που συμμετέχουν οι κορυφαίοι του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα ο Greek Freak, όπως τον αποκαλούν οι Αμερικάνοι λόγω των επιδόσεών του και των σωματικών του προσόντων,  δεν θα συμμετάσχει απλώς στο All Star Game, αλλά βάσει της ψηφοφορίας, θα είναι στη βασική πεντάδα. Τι έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα. 

7. Ποινική δίωξη εναντίον του Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Η δίωξη σε βάρος του έγινε από την Εισαγγελία Αθηνών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του, συνεντεύξεις και δηλώσεις στο διαδίκτυο για τους αθλητές που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο, σε βαθμό πλημμελήματος.

8. Η «Δράση» φέρνει… αντίδραση στο εσωτερικό της ΝΔ. Με αντιδράσεις ξεκινά η κοινή πορεία της «Δράσης» με τη ΝΔ. Τα δυο κόμματα ανακοίνωσαν την εκλογική τους συνεργασία στις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά αυτή δεν θα είναι χωρίς σύννεφα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

9. Μακελειό στην Αυστραλία όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν όταν ένας 26χρονος, ελληνικής καταγωγής, έπεσε από πρόθεση με το αυτοκίνητό του σήμερα το πρωί πάνω σε πεζούς στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία. 

10. Ο ISIS κατέστρεψε το Τετράπυλον στην αρχαία Παλμύρα. Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα από σπουδαιότερα μνημεία στην πόλη της Παλμύρας, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο Τετράπυλον. H πρόσοψη και τμήματα του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου στην ιστορική συριακή πόλη καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού, υποστηριζόμενες από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, ανακατέλαβαν τον περασμένο Μάρτιο την πόλη, αφού την έχασαν για πρώτη φορά το 2015.

11. Τέλος διαβάστε μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τις σεξουαλικές σχέσεις των δύο φύλλων. Σεξ της μιας νύχτας: Γιατί γυναίκες και άνδρες το βλέπουν διαφορετικά. Σύμφωνα με την μελέτη υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και αυτή αποδίδεται στην εξελικτική διαδικασία του ανθρώπινου είδους.