1Τσίπρας: Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν είναι α λα καρτ. «Όχι» στην Ευρώπη των τειχών και των κλειστών συνόρων και «όχι» στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων α λα καρτ ήταν το διπλό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Σαφής ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και προς τον Τσέχο πρωθυπουργό: Αν θέλετε να πνίγουμε τους πρόσφυγες, ξεχάστε το. Πώς Τσίπρας και Μέρκελ βρίσκονται κόντρα στους «σκληρούς» του Visegrad. 

Ads

2Νέα βομβιστική επίθεση με νεκρούς στην Τουρκία, μετά το χθεσινό μακελειό στην Άγκυρα. Ερντογάν: Θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία, θα ανταποδώσουμε εντός και εκτός συνόρωνΝταβούτογλου: Οι Κούρδοι της Συρίας πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα. 

3. Οι «τριγμοί»: Υπόθεση Παναγιώτη Σγουρίδη: Μια παραίτηση για το ηθικό πλεονέκτημα, το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Υποδομών μετά τις χθεσινές δηλώσεις «Εάν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν». Υπόθεση Μανώλη Σφακιανάκη: Η χθεσινή μετάθεσή του από τη διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ., η σημερινή ανάκληση της απόφασης μετά την προσφυγή του και η -εν τέλει- μετακίνηση του στη θέση του βοηθού επιτελάρχη

4Mε 3,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB. Η έρευνα απεικονίζει τις τάσεις Φεβρουαρίου.

Ads

5. Στις Βρυξέλλες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε: Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό. Όσον αφορά στο προσφυγικό δήλωσε ότι, η Ελλάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

6Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. O δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο.

7Ιστορικό ταξίδι: Ο Ομπάμα πάει στην Κούβα τον Μάρτιο

8Κι αν κλείσει η ΠΓΔΜ τα σύνορα; Οι πρόσφυγες δεν σταματούν, απλά αλλάζουν δρόμο [ΧΑΡΤΗΣ]. Από ποιες όμως χώρες θα περάσουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φθάσουν την δυτική Ευρώπη, αν η ΠΓΔΜ κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα. 

9Η εικόνα που στοιχειώνει: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς. World Press Photo 2016. Ο διαγωνισμός περιελάμβανε 82.951 φωτογραφίες 5.775 φωτορεπόρτερ από 128 χώρες. Πρώτη, η φωτογραφία ενός πατέρα που περνάει το μωρό μου μέσα από συρμπατοπλέγματα στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας. 

10. Πάμε σινεμά. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας. Ξεχωρίζει το «Χαίρε, Καίσαρ!», η νέα ταινία των αδερφών Κοέν.