1. Στον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου, τον οποίο είχαν απαγάγει στην Αλγερία, προχώρησαν τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Να συνδράμει στον αγώνα κατά του ΙΚ κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι  θα δημιουργηθεί ένας συνασπισμός που «θα καταστρέψει το δίκτυο του θανάτου».

Ads

2. «Δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες» σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η νέα γραμμή της κυβέρνησης, που ποντάρει πλέον στην δημιουργία κλίματος φόβου.

3.  Διαδικτυακοί πλειστηριασμοί με δημοσίευση στοιχείων οφειλετών ξεκίνησαν από την Τετάρτη, με ανάρτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γενικής γραμματείας Εσόδων.

4. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε στο Bloomberg πως η κυβέρνηση «δεν είναι αντίθετη να μπουν σπόνσορες» στις ανασκαφές της Αμφίπολη.

Ads

5. Το facebook των πλουσίων, το Netropolitan, άνοιξε τις πύλες του στις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν έμεινε για πολύ ονλάιν καθώς δέχτηκε αμέτρητες επιθέσεις από χάκερς που το «έριξαν».

6.  Νέο κόμμα και «ελληνική δίκη της Νυρεμβέργης» ζητούν σαμαρικοί, λίγο πριν την εκδήλωσε για τα  40 χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση της ΝΔ.

7.  Μήνυση σε υποδιοικητή αστυνομικού τμήματος καθώς και σε μία αστυνομικό υπέβαλε μία γυναίκα στην Πάτρα, κατηγορώντας την ότι χτύπησε το 10χρονο παιδί της που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

8. Ο μεγαλύτερος οφειλέτης στην Ευρώπη είναι το ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με  την Κομισιόν. Σύμφωνα με την έκθεση της, η Ελλάδα και καθυστερεί τις πληρωμές σε ιδιώτες και το ύψος των οφειλών είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ένωσης. 

Διαβάστε ακόμη για τη Χορασάν, την πιο «άμεση απειλή» για τη Δύση, για την «Blackwater, τα λεφτά, τους τζιχαντιστές και τον Ομπάμα» καθώς και για το θέμα της εγκυμοσύνης μετά τα 35.