Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ παράλληλα ενέκριναν τη σύσταση μιας επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και θα συζητήσει επί των προτάσεων του υπουργού. Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ads

 
Από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αναμένεται να εξαρτηθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες σε περίπτωση που οι διοικητικοί λάβουν τις διαβεβαιώσεις που ζητούν ενδέχεται να τερματίσουν την απεργία τους.
 
Όπως αναφέρεται στο Alfavita, με οριακή πλειοψηφία (239 -225) υπερψηφίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ, με 48ωρη απεργία και  συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τον Υπουργό, ενώ η πρόταση που μειοψήφισε μιλούσε για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεργίες και καμία διαπραγμάτευση με το υπουργείο, αν δεν αποσυρθεί η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη.
 
Σε στάσεις εργασίας από αύριο μέχρι και την Παρασκευή προχωρούν από την πλευρά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ αποφάσισαν συγκεκριμένα να πραγματοποιήσουν τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ..
 
Εν τω μεταξύ τροπολογία για να μη χαθεί το εξάμηνο προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Η εν λόγω τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη προβλέπει ότι οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου 2014 να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα αν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.